Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 19-04-2001
1ePersberichtdonderdag19april2001


Politieberichten

Eindhoven: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 15.40 en 19.25 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Broekakker-seweg. Van de 1040 gecontroleerde voertuigen reden er 112 sneller dan de toegestane snel-heid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal.

Eindhoven: Bedreiging
Woensdagavond om 21.35 uur is op de A. van Nassaustraat een 38-jarige man uit Eindho-ven aangehouden. De man had daar in een woning zijn ex-vrouw met een mes bedreigd. De gewaarschuwde politie trof de man daar voor de woning aan. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Donderdagmorgen omstreeks 1.40 uur is op de Potgieterstraat een 35-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man bleek alcohol gedronken te hebben. Hij blies 2,10 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de man reeds eerder was ingevorderd en ongeldig verklaard. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mishandeling
Donderdagmorgen om 4.20 uur is een 34-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij in de Boschdijktunnel een 23-jarige fietser uit Eindhoven, zonder dat daartoe aanleiding was, met een slagvoorwerp geslagen. De gewaarschuwde politie trof de man op de Mathildelaan aan. Hij liet bij zijn aanhouding een gebroken bezemsteel met daar-aan een bezem vallen. Het slagvoorwerp is inbeslaggenomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Gestolen snorfiets
Woensdagmiddag omstreeks 15.25 uur is op het Noordende een 20-jarige snorfietser uit Helmond gecontroleerd. Bij controle bleek het verzekeringsplaatje afkomstig te zijn van een gestolen bromfiets uit Eindhoven. Tevens bleek de snorfiets in Helmond gestolen te zijn. De snorfietser is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Bedreiging
Woensdagmiddag rond 13.15 uur is op de Engelseweg een 19-jarige beveiligingsbeambte uit Venray door een onbekende man bedreigd. Hij sprak de onbekende man aan, omdat hij daar goederen uit de winkel wegnam zonder deze af te rekenen. De man nam dat niet, pakte een mes uit zijn zak en bedreigde daarmee de beveilingsbeambte. Vervolgens liep de onbekende man hard weg.

Helmond: Vernieling
Donderdagmorgen om 3.50 uur is in een leegstaande woning op de Margrietlaan een 40-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij had daar een ruit van de voordeur vernield. De gewaarschuwde politie trof de man slapend aan. Tegen de man is proces-verbaal opge-maakt.

Asten: Aanrijding met gewonde
Woensdagavond omstreeks 22.40 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Schoolstraat Heerbaan een 16-jarige bromfietser uit Asten gewond. Een 26-jarige automobilist uit Sterk-sel keerde daar op genoemde kruising en verleende daarbij niet de vrij doorgang aan de bromfietser. De bromfietser kwam ten val. Hij is met verwondingen aan zijn been overge-bracht naar het St. Annaziekenhuis.

Bladel: Inbraak in bedrijfspand
Tussen woensdagavond 18.15 en donderdagmorgen 1.30 uur is ingebroken in een bedrijfs-pand op de Sniederslaan. Een ruit van de voordeur is vernield. Vanuit een kassa in het pand is fl. 37,50 gestolen.

Bladel: Bromfietscontrole
Donderdag tussen 7.00 en 10.00 uur is op de Tuinstraat een bromfietscontrole gehouden. 12 bestuurders kregen een proces-verbaal. 8x het overschrijden van de constructiesnelheid; 1x geen bromfietscertificaat; 1x geen helm; 1x helm niet juist bevestigd en 1x onjuiste plaat.

Valkenswaard: Inbraak in een winkel
Donderdagmorgen omstreeks 4.05 uur ontdekte de 52-jarige eigenaar van een winkel op de Corridor dat er was ingebroken. Een etalageruit was vernield. Uit het pand zijn meerdere zonnebrillen gestolen.

Oirschot: Diefstal auto
Tussen dinsdagmorgen 9.00 en donderdagmorgen 10.40 uur is vanaf de Moriaan een zwarte personenauto, Opel Kadett Hatchback, kenteken TT-19-JT, gestolen.

Rips: Diefstal vogels
Tussen woensdagavond 21.00 en donderdagmorgen 6.00 uur zijn uit een voliere, gelegen achter een woning aan de Burg. v.d. Wildenberglaan, 20 vogels gestolen. De voliere werd opengebroken.