Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


donderdag 19 april 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op donderdag 19 april om 10.15 uur.

De Kamer debatteert over het actualiseren van regels voor leraren in opleiding. Door deze wijziging dient er een betere aansluiting te komen tussen opleiding en praktijk en een betere relatie tussen lerarenopleidingen en scholen (wijziging van de wet op het primair onderwijs, de wet op de expertisecentra en de wet op het voorgezet onderwijs, alleen de eerste termijn van de kant van de Kamer).

Vervolgens interpelleert de heer De Hoop-Scheffer (CDA) minister president Kok en minister Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de uitspraken van minister Borst-Eilers inzake de pil van Drion.

Hierna debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en minister Brinkhorst (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over de problematiek rond mond- en klauwzeer (dit overleg heeft vandaag plaats). Aansluitend hebben stemmingen plaats.

Ten slotte debatteert de Kamer over leraren in opleiding (voortzetting, te beginnen met het antwoord van de regering in eerste termijn).

· Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Justitie: 10.30 tot ca. 12.30 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister Korthals (Justitie) over de reorganisatie en modernisering van de rechterlijke macht. Tevens wordt gesproken over personeelsbudgetten en capaciteitsbehoeften bij rechtbanken.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 10.30 tot ca. 12.30 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister Brinkhorst (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over de Regeling Oogstschade (ROS) voor landbouwbedrijven. De waterschade is veroorzaakt door extreme neerslag in het najaar van 2000.

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 11.00 tot ca. 13.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de positionering van algemene ziekenhuizen. Er wordt met name gesproken over de toegankelijkheid en bereikbaarheid van ziekenhuisvoorzieningen.

Europese Zaken en Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 12.00 tot ca. 13.00 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Brinkhorst (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) en staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Landbouw van de lidstaten van de Europese Unie.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 13.00 tot ca. 15.00 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister Brinkhorst (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over de problematiek rond mond- en klauwzeer.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 13.00 tot ca. 17.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met minister Vermeend en de staatssecretarissen Verstand-Bogaert en Hoogervorst (allen Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over het advies van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) inzake het bevorderen van arbeidsdeelname door oudere werknemers.
Justitie en Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 14.00 tot ca. 16.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Agenda: algemeen overleg met minister Korthals (Justitie) en minister Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over:

-de controle op productie en aanvoer van cannabis voor gedoogde coffeeshops;

-trends in het gebruik van alcohol, tabak, cannabis, XTC, amfetaminen, opiaten en drugs;

-het besluit van de Belgische regering inzake het toestaan van kleine hoeveelheden drugs voor eigen bezit en gebruik.

Defensie: 14.00 tot ca. 16.30 uur - Suze Groenewegzaal
Agenda: algemeen overleg met minister De Grave en staatssecretaris Van Hoof (beiden Defensie) over:
-antitankmijnen en alternatieve middelen voor antipersoneelmijnen ter bescherming van eigen personeel en installaties;

-beëindiging van bijstand aan het Cambodian Mine Action Centre (CMAC), de mijnen en explosievenruiming in Cambodja.

-het fonds conflictpreventie, conflictbemiddeling en civiel-militaire samenwerking (CIMIC).
Europese Zaken en Economische Zaken: 15.30 tot ca. 16.30 uur Klompézaal

Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) en staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van ministers van Economische Zaken van de lidstaten van de Europese Unie.

Verkeer en Waterstaat: 15.30 tot ca. 17.30 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over:

-de benutting van hoofdwegen en de evaluatie van de spitsstroken op de A27, A28 en A50;
-het versnellen van de uitvoering van het project N50 brug Ramspol in verband met de verkeersveiligheid;
-het onderzoek naar het financieel tekort bij de aanleg van de A50 Eindhoven-Oss.

Europese Zaken en Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.30 tot ca. 17.30 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met de staatssecretarissen Faber (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Visserij van de lidstaten van de Europese Unie. Er wordt tevens gesproken over de slechte situatie van de kabeljauwstand in de Noordzee.
OPENBARE HOORZITTING

Economische Zaken: 10.00 tot ca. 13.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Agenda: het horen van betrokken organisaties over het omvormen van de Nederlandse mededingingsautoriteit (Nma) tot zelfstandigbestuursorgaan (wijziging van de mededingingswet). Aan de hoorziting nemen de volgende organisaties deel:
10.00 10.20 uur: Hoge Raad der Nederlanden; 10.20 10.40 uur: Consumentenbond;
10.40 11.00 uur: VNO/NCW;
11.15 11.35 uur: MKB/Nederland;
11.35 11.55 uur: Hoogleraar Mededingingsbeleid; 11.55 12.15 uur: VEMW;
12.15 12.35 uur: Voorzitter Vereniging van Mededingingsadvocaten.

OPENBAAR RONDETAFELGESPREK

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 13.30 tot ca. 15.30 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: gesprek met deskundigen en belangenvertegenwoordigers van diverse organisaties uit de gezondheidszorg over evenwichtige tarieven en kostenbeheersing (wet tarieven gezondheidszorg, notitie Speelruimte en verantwoordelijkheid).

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 09.30 uur Klompézaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 10.15 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 11.00 tot ca. 12.00 uur Aletta Jacobszaal

Agenda: gesprek met de minister van Onderwijs van Litouwen.
Europese Zaken: 12.00 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Verzoekschriften: 13.00 uur Van Someren-Downerzaal

AANBIEDINGEN

De voorzitter van de vaste Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport neemt vanaf 10.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van een delegatie van de gemeente Kerkrade. Deze petitie heeft betrekking op de positionering van algemene ziekenhuizen, de bereikbaarheid en de samenwerking tussen ziekenhuislocaties van één ziekenhuisorganisatie (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport neemt vanaf 10.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van een delegatie van de gemeente Oldenzaal. Deze petitie heeft betrekking op de positionering van algemene ziekenhuizen, de bereikbaarheid en de samenwerking tussen ziekenhuislocaties van één ziekenhuisorganisatie (hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken neemt vanaf 13.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van het 24-april Comité van de Armeense gemeenschap in Nederland. Deze petitie heeft betrekking op internationale en nationale erkenning en respect voor de slachtoffers van de tragedie van het Armeense volk begin vorige eeuw (hal Plein 2).

KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 09.45 uur de heer Anatolij Orel, ambtelijk adviseur van de president van de Oekraïne. Vervolgens wordt gesproken met een parlementaire delegatie (Regentenkamer).

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 16.30 uur een delegatie van het Komitee voor een Democratisch Indonesië (KODEMO) over de mensenrechtensituatie in verschillende delen van Indonesië (Wttewaall van Stoetwegenzaal).
WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Financiën brengen tot en met vrijdag 20 april een werkbezoek aan de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bundesbank in Frankfurt. Aan dit bezoek nemen de volgende leden deel: Van Gijzel (PvdA), Crone (PvdA), Blok (VVD), Giskes (D66), Balkenende (CDA) en de Haan (CDA).

VOORZITTER

De Voorzitter, mevrouw Jeltje van Nieuwenhoven, neemt bij aanvang van de middagpauze de eerst geveilde kist asperges in ontvangst uit handen van de aspergekoningin (Statenpassage).