Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 19-04-2001 Persbericht district Den Bosch

WINKELDIEF IN BEDWANG GEHOUDEN DOOR WINKELMEDEWERKERS (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag hebben drie medewerkers van een supermarkt aan de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch een 42-jarige agressieve man zonder vaste woon-of verblijfplaats aan-gehouden en in bedwang gehouden tot de politie kwam. De verdachte werd betrapt op dief-stal van paling en scheermesjes met een waarde van ongeveer Fl. 150,=. De man vluchtte de winkel uit en gedroeg zich zeer agressief tegen de drie supermarktmedewerkers. Zij wisten hem in bedwang te houden door bovenop hem te gaan zitten. Op het politiebureau bleek tevens dat de man nog 90 dagen gevangenisstraf te goed had. Hij is inverzekering ge-steld.

PARFUMDIEF GEDRAAGT ZICH AGRESSIEF (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag is een 30-jarige inwoner uit Breda bij drogisterij aan de Pensmarkt in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van diverse dure flesjes parfum met een totale waarde van ongeveer Fl. 500,=. Toen de medewerkers de man daarover aanspraken probeerde hij te vluchten en liep daarbij een display met glasplaten omver. Winkelpersoneel en omstanders wisten de man te overmeesteren en in bedwang te houden tot de politie arriveerde. In zijn fouillering is een vermoedelijk gestolen bankpas aangetroffen.

ZWARTRIJDERS AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Donderdagmorgen is zijn een 33-en 35-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats op de Stationspasserelle in s-Hertogenbosch aangehouden voor zwartrijden in de trein. De con-ducteur waarschuwde de politie toen het tweetal weigerde hun naam op te geven. De twee zijn aangehouden en ingesloten.

WEER DURE AUTO ONTVREEMD BIJ INBRAAK (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Mr. Bierkuslaan in s-Hertogenbosch. Voor de derde maal in ongeveer twee weken tijd zijn bij een inbraak de autosleutels buitgemaakt, waar vervolgens de auto van de bewoner mee is gestolen. Over het algemeen gaat het om de duurdere autos. In dit geval is een zwarte Mercedes type ML 270 CDI met het kenteken 41-GK-RZ ontvreemd. De politie adviseert de autosleutels s-nachts of bij afwezigheid niet op een voor de hand liggende plaats te laten liggen, maar zorg-vuldig op te bergen !!

INBRAAK BEDRIJFSPAND (Nieuwkuijk)

Van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijfspand aan Middelweg in Nieuw-kuijk. Uit het pand is o.a. een klein geldbedrag ontvreemd.

DRONKEN AUTOMOBILIST RIJDT TEGEN VERKEERSBORD (Nieuwkuijk)

Van woensdag op donderdag is een 18-jarige dronken Vlijmenaar op de Abt van Engelen-weg in Nieuwkuijk met een auto tegen een verkeersbord gereden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en was niet in het bezit van een rijbewijs.De bestuurder bleek de auto van zijn ouders zonder hun medeweten te hebben meegenomen. Op een gegeven moment raakte hij de macht over het stuur kwijt, reed tegen een verkeersbord en kwam in de berm tot stil-stand. De auto liep aanzienlijke schade op. De verdachte is aangehouden en later die nacht met een proces-verbaal op zak heengezonden.

NEGEREN VERBOD BIJ WEGWERKZAAMHEDEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag hebben politiemensen in opleiding op de hoek Aartshertogenlaan / Bruis-tensingel in s-Hertogenbosch 95 automobilisten bekeurd. In verband met wegwerkzaamhe-den is het verboden vanaf de Aartshertogenlaan rechtsaf de Bruistensingel op te rijden.

KILOMETERSLANGE FILES DOOR BOERENPROTESTACTIE (s-Hertogenbosch)

Donderdagmorgen zijn op de rijksweg A2 en A50 in s-Hertogenbosch kilometerslange files ontstaan door een boerenprotestactie. De boeren blokkeerden met hun voertuigen de A2 ter-hoogte van knooppunt Hintham. Zij deelden aan automobilisten gehaktballen uit om aan-dacht voor hun problematiek te vragen. De blokkade heeft ongeveer een uur geduurd. De gevolgen van de files zijn nog de gehele ochtend merkbaar geweest.