Traineeproject Netwerkstad Twente 2001

Zaterdag 21 april 2001 is de werving gestart van 11 talentvolle trainees voor het traineeproject van Netwerkstad Twente. Het traineeproject zal twee jaar duren en begint 1 september a.s.

Doelstellingen traineeproject:


* bevorderen van de samenwerking en de synergie tussen de vier gemeenten die betrokken zijn bij Netwerkstad Twente;
* bevorderen van een evenwichtige leeftijdsopbouw in de organisatie;
* geven van een kwaliteitsimpuls aan het huidige ambtenarenapparaat;
* aantrekken van personeel uit de allochtone doelgroep;
* inspelen op bestaande en verwachte wervingsproblemen.
Traineeplekken
Binnen de Netwerkstad Twente worden 11 traineeplaatsen aangeboden. Enschede biedt zes plaatsen aan, Borne één en Almelo en Hengelo bieden ieder twee plaatsen aan.
Gedurende twee jaar worden de trainees ingezet op 3 verschillende projecten van circa 8 maanden. Elke trainee zal minimaal in twee verschillende gemeenten werkzaam zijn.

Wij zoeken zowel specialisten op het gebied van Financiën, Bouwkunde, Stedenbouwkunde, Planologie en Techniek als generalisten. Voor alle trainees geldt dat ze in staat zijn om hun eigen werkzaamheden binnen een grotere context te kunnen en te willen plaatsen. Hierbij krijgen de specialisten de mogelijkheid om zich verder te verdiepen en te specialiseren en de generalisten om zich breed te kunnen ontwikkelen. Het gaat hier om kandidaten met een HBO-plus of academisch werk en denkniveau, die ideeën kunnen omzetten in concrete handelingen. De verschillende trainees kunnen uitstekend in teamverband werken, weten zich tevens als individu te profileren en gaan hierbij zelfstandig te werk.

Trainee profiel

Algemene competenties:
Analytisch
Probleemoplossend vermogen
Ondernemendheid
Communicatief
Flexibel
Creatief

Profiel
Communicatie
De trainee beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Weet in begrijpelijke, gesproken en geschreven taal informatie aan anderen over te brengen. Kan anderen overtuigen en enthousiasmeren. Optreden
Is in staat om moeiteloos verschillende rollen te vervullen. Heeft een eigen visie en durft deze uit te dragen. Toont zich bewust van anderen en mengt zich gemakkelijk in gezelschap. Neemt initiatief en staat daarbij open voor kritiek.
Vakmanschap
Is scherpzinnig, intelligent en breed georiënteerd. Is generalist vanuit een bepaald specialisme. Heeft een praktische en flexibele instelling. Vergaart en verwerkt moeiteloos nieuwe informatie. Is geïnteresseerd in maatschappelijke, bestuurlijke en politieke ontwikkelingen. Kan verbanden leggen, heeft oog voor het proces en werkt resultaatgericht. Motivatie
Is in staat en streeft ernaar om zijn of haar werkzaamheden in een bredere context te plaatsen. Stelt hoge eisen aan de eigen taakuitvoering. Beschikt over de ambitie zichzelf te ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden
Het aanvangssalaris bedraagt circa f 4500, - bruto per maand. Tevens wordt jaarlijks circa f 10.000,- per trainee geïnvesteerd in opleiding en training.

Inlichtingen en sollicitatie
Ben je geïnteresseerd?
Vraag dan een uitgebreid informatiepakket aan bij JS Consultancy, dat de selectieprocedure zal begeleiden: e- mail amsterdam@jsconsultancy.nl of telefonisch: 020 - 4236465.
Je kunt natuurlijk ook direct solliciteren: stuur dan voor 05 mei a.s. een brief met cv naar JS Consultancy, Raadhuisstraat 52, 1016 DG Amsterdam

Selectieprocedure

Eerste ronde
Op 14, 15 en 16 mei vinden de selectiegesprekken door JS Consultancy in Enschede plaats.
Tweede ronde
Op 29, 30 en 31 mei vinden de selectiegesprekken plaats in Hengelo. De selectiecommissie zal bestaan uit afgevaardigden van de deelnemende gemeenten.
N.b. Eventuele reiskosten in het kader van de selectieprocedure zullen vanzelfsprekend worden vergoed.

boven