Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zaterdag 21 april 2001
12:24 zaterdag 21 april 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Alcoholcontrole

REGIO Bij de landelijke alcoholcontrole, die ook deels in Drenthe plaats vond, zijn gisteravond en afgelopen nacht 2155 bestuurders gecontroleerd. Hiervan hadden 6 bestuurders teveel gedronken en moesten mee naar het bureau.
Op de Hondsrugweg in Emmen bleek een 25-jarige inwoner van die plaats 0.8 promille in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een boete van F 410,-- mee naar huis.
Een 38-jarige bestuurder uit Emmen werd ook gecontroleerd op de Hondsrugweg. Hij bleek een promillage te hebben van 1.3. Hij kreeg een snelrecht verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bij dezelfde controle blies een 43-jarige Emmenaar 530 µg/l (ongeveer 1.2 promille) Na verhoor mocht hij naar huis met een dagvaarding. In Peize op de Westerweg werd een 40-jarige Groininger gecontroleerd. Hij blies 475 µg/l (ongeveer 1 promille). Na verhoor werd aan de man een dagvaarding uitgereikt.
Op de Dordsedijk in Klazienaveen werd een 31-jarige bestuurder uit Emmen gecontroleerd. Hij bleek een promillage van 1.5 promille te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.
Bij een controle op het Peelo in Assen blies een 41-jarige man uit Groningen 260 µg/l. Hij kreeg een boete me van f 410,--.


* Fietsendief gepakt

ASSEN Stal gistermiddag een 30-jarige Assenaar een fiets op Koopmansplein. Met de afgesloten fiets ging hij naar een fietsenmaker, met de vraag of deze het slot wilde openknippen. Toen dit niet doorging vertrok de dader met de fiets. Aan de hand van het signalement kon hij even later worden aangehouden. Hij bekende de diefstal en kreeg, na verhoor, een dagvaarding mee naar huis. De fiets ging direct terug naar de 37-jarige eigenaresse uit Assen.


* Inbraken in autos

REGIO In diverse plaatsen in Drenthe zijn gisteren en vannacht autos opengebroken en zijn er goederen uit deze autos gestolen. In Annen werd gisteren op de carpoolplaats aan de Anloorëweg werd van een auto een portier geforceerd en werd de radio gestolen. Hetzelfde lot onderging gisteren een auto op de carpoolplaats aan de N34 bij Borger. Hier verdween de hoedenplank met twee boxen. Totale schade wordt geschat op f 700,--.
Afgelopen nacht werd uit een bestelauto aan de Ir. J.W. Albardastraat in Assen een radio gestolen. Om in de auto te komen was een ruit ingeslagen.


* Vechtersbazen en vernielers aangehouden

MEPPEL - De politie van Meppel heeft afgelopen nacht op het Kerkplein 4 mannen aangehouden die gevochten hadden met twee ander mannen en aansluitend ruiten hadden ingegooid bij een zaak aan het Kerkplein. Het betreft een 16-jarige uit Drachten, een 16-jarige uit Munchen, een 18-jarige uit Meppel en een man waarvan de personalia nog niet bekend is. Zij zijn ingesloten en het onderzoek zal vandaag voortgezet worden. De slachtoffers zullen vandaag aangifte doen.


* Volwassene steelt boodschappen van 11-jarige jongen
MEPPEL Gisteravond is een 11-jarige jongen uit Meppel beroofd van 3 tassen met boodschappen, die hij voor zijn oma had gehaald. Rond 17.00 uur fietste hij vanaf de Comm. De Vos van Steenwijklaan het Troestraplein op. Daar werd hij ingehaald door een auto die voor hem stopte en waarvan de bestuurder in de bosjes ging staan urineren. Even later, ter hoogte van de van der Duyn van Maasdamstraat, werd hij weer ingehaald door dezelfde auto, die toen stopte en er een vrouwe uitstapte. Deze vroeg aan de jongen of zij in de tassen mocht kijken. Toen de jongen dit weigerde, trok de vrouw de plastictassen, met daarin boodschappen ter waarde van ruim f 30,-van het stuur en stapte in de auto. Deze is weggereden in de richting van de Kuiperstraat. Het betrof een oudere blauwe auto, vermoedelijk van het merk VW Golf of Jetta. In de auto zaten de bestuurder, een vrouw ernaast, diegene die uitgestapt was en achterin een oudere vrouw en drie kinderen. De vrouw die de tassen van stuur griste had een pokdalig gezicht en lang donker haar. Ze was ongeveer 1.70 m lang en tussen de 35 en 40 jaar oud. Ze droeg een rode jas en een blauwe spijkerbroek. De politie van Meppel is op zoek naar getuigen van dit voorval.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe