Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 21-04-2001 Persberichten district Heerlen/Sittard Zaterdag, 21 april 2001

Sittard

Limburg Zuid; alcoholcontroles
De politie Limburg Zuid heeft in het kader van een landelijke alcoholcontrole-actie afgelopen vrijdagavond en vrijdag op zaterdagnacht op diverse locaties in Zuid Limburg alcoholcontroles gehouden. Daarbij werden totaal 1.572 voertuigbestuurders gecontroleerd (blaastesten) waarvan totaal 28 voertuigbestuurders onder invloed hun voertuig hadden bestuurd. Bijna twintig voertuigbestuurders kregen in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie boetes opgelegd varierend van fl. 410,- tot fl. 1.300,-. De overigen kregen meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen. Van totaal vijf voertuigbestuurders vorderde de politie het rijbewijs in. Twee voertuigbestuurders weigerden medewerking aan het onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in het bloed en de politie maakt terzake daarvan proces-verbaal tegen hen op. Het hoogst gemeten alcoholpromillage in het bloed bedroeg ruim 1,3 (bijna 1,4) promille (betreft een 27-jarige bestuurster van een auto uit Heerlen die op de Rector Driessenweg in Heerlen werd gecontroleerd). Twee autos werden inbeslaggenomen (in Maastricht en Heerlen) omdat beide voertuigen niet verzekerd waren, daarnaast een van de autos niet APK-gekeurd was en de bestuurder geen rijbewijs bleek te hebben. Aan de alcoholcontroles werkten in Zuid Limburg totaal 65 politie-agenten mee.

Locaties waar alcoholcontroles ondermeer plaatsvonden; Maastricht, Prins Bisschopsingel
Meerssen, Maastrichterweg
Heerlen, Provincialeweg, Groene Boord, Looierstraat en op de Rector Driessenweg
Simpelveld, Nijswillerweg
Landgraaf, Pasweg en op de Nieuwenhagerheidestraat Kerkrade, Kaalheidersteenweg, Dentgenbachweg
Sittard, Engelenkampstraat
Geleen, Heidestraat
Beek, Prins Mauritslaan

Heerlen; tasjesroof
Een 58-jarige vrouw uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van tasjesroof. De vrouw liep afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 00.30 uur op de Heuvelweg in Heerlen toen plotseling een onbekende man vanachter langs haar rende en in het voorbijlopen haar tas van de schouder griste. De tasjesrover liep met de tas (daarin bevonden zich papieren en een geldbedrag van ongeveer zestig gulden) in de richting van de Schimmelpenninckstraat er vandoor.

Heerlen; brandstichting
Een alerte getuige zag afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 03.15 uur hoe een onbekende man (circa 1,75 mtr) met lichtblond halflange haren en een zogenaamd rond hoedje op zijn hoofd, geheel in het grijs gekleed met (ter hoogte van zijn middel) een opvallende brede grijze band op zijn jas, dat die de voordeur van een woning aan de Navolaan in Heerlen in brand stak. De getuige is de brandstichter nog achterna gegaan doch wist hem niet meer te achterhalen. De brandweer heeft de brand aan de deur geblust. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de brandstichter.