Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 21-04-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhouding verdachte van weedproductie
LELYSTAD Een 28-jarige man uit De Goorn (NH) is donderdagmiddag op de Noordersluisweg aangehouden op verdenking van het vervaardigen van drugs. Hij meldde zich bij de agenten die op dat moment bezig waren een plantage te ruimen. Hij is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De politie heeft diverse goederen in beslag genomen, waaronder bijna 3,5 kilo kant-en-klare weed (straatwaarde ca. 40.000 gulden).

Aanrijding Houtribdreef
LELYSTAD Vrijdagavond heeft zich op de Houtribdreef een aanrijding voorgedaan. Een 24-jarige automobilist uit Lelystad wilde vanaf het Noorderwagenplein de Houtribdreef opdraaien en zag daarbij een 21-jarige automobilist uit Lelystad over het hoofd. De 21-jarige is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De 24-jarige is met pijn op de borst ter controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Aanrijding tussen fietser en vrachtwagen
ZEEWOLDE Een 60-jarige fietser uit Cadzand is vrijdagmorgen bij een aanrijding op de Gooiseweg gewond geraakt. Hij stak bij het Ganzenpad de Gooiseweg over en reed daarbij vermoedelijk door rood licht. Een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Harderwijk probeerde tevergeefs de fietser te ontwijken en kwam in de berm terecht. De fietser is met onder meer ernstig beenletsel overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk. De vrachtwagen is afgevoerd.

Vreemdeling aangehouden
ALMERE De politie heeft vrijdagmiddag op de Hoekmanstraat een 29-jarige vreemdeling aangehouden. Bij een controle na een verkeersovertreding bleek hij een vals rijbewijs bij zich te hebben. Uit vervolgonderzoek bleek de man illegaal in Nederland te verblijven. Hij is overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Alcoholcontrole
ALMERE De politie heeft in het kader van de grootscheepse Europese alcoholcontrole, op diverse plaatsen in Almere in totaal 920 automobilisten gecontroleerd. Tegen zeven automobilisten is een proces-verbaal opgemaakt. Het hoogste promillage werd gemeten bij een 36-jarige vrouw uit Almere. Zij blies 480 ug/l (1.09 promille) en kreeg een rijverbod opgelegd van 4 uur.
LELYSTAD/NOORDOOSTPOLDER Los van de alcoholcontrole is tegen nog drie automobilisten proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed. Een 24-jarige Emmeloorder, die op de Urkerweg werd aangehouden, bleek daarnaast niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.