Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

Staatssecretaris de Vries bezoekt Argentinie

STAATSSECRETARIS DE VRIES BEZOEKT ARGENTINIE

Staatssecretaris Monique de Vries van Verkeer en Waterstaat bezoekt Argentinië van 22 tot en met 26 april 2001 op uitnodiging van de Argentijnse minister van Infrastructuur en Huisversting, Carlos Bastos. Een kleine delegatie van het aan Rijkswaterstaat gelieerd bedrijfsleven begeleidt de staatssecretaris. Het doel van het bezoek is de samenwerking op overheidsniveau te versterken. Markttoegang voor de sectoren van Verkeer en Waterstaat is een belangrijk onderdeel van het bezoek. Dit sluit aan bij het kabinetsbeleid, waarbij wordt gestreefd naar versterking van de Nederlandse relaties met Latijns Amerika.

Staatssecretaris De Vries opent een seminar over waterbeheer en bescherming tegen overstroming. Het seminar is door Nederland aangeboden tijdens het bezoek van minister-president Kok aan Argentinië in 1998. Het doel van het seminar is een visie te ontwikkelen voor een oplossing van de overstromingsproblemen, zowel op technisch als organisatorisch niveau.

De goede relatie tussen Nederland en Argentinië is onder meer te danken aan de Nederlands ondersteuning bij het verwijderen van olie uit het in 1989 voor de kust van Antarctica gezonken Argentijnse bevoorradingsschip 'Bah¡a Paraïso'en de assistentie met pompen in 1992 bij dreigende overstromingen door zware regenval in het gebied van Las Lagunas Encanedas (provincie Buenos Aires). In mei 1998 werden opnieuw pompen ter beschikking gesteld in verband met voortdurende zware regenval (EL Nino) in vijf provincies in Argentinië.

Hans Scholten, 06 53379481

20 apr 01 09:06