Gemeente Maassluis

19-4-2001

Huldiging Culturele Prestaties

Op zondag 22 april a.s. vindt om 14.00 uur in het Theater Schuurkerk aan de Schuurhof 142 in Maassluis de huldiging Culturele Prestaties plaats.
De huldiging vindt dit jaar voor de tiende keer plaats. Dit jaar huldigt de Culturele Raad van Maassluis mevrouw Henriëtte Faas en de Vereniging Vrienden van het Gemeentemuseum Maassluis.

Mevrouw Henriëtte Faas wordt gehuldigd omdat zij dichtbundels heeft uitgebracht in de nederlandse- en engelse taal, waarmee zij internationaal erkenning heeft gekregen. Zij ontvangt in 1994 de "Erato Poëzie Prijs" in Antwerpen en in 1996 de "Pipistrellus Poëzie Prijs". Voorts kreeg zij erkenningen in Washington bij "The International Society of Poëts".

De Vereniging Vrienden van het Gemeentemuseum wordt gewaardeerd omdat zij een grote stimulerende rol voor de Maassluise cultuur vervult, door het uitgeven van boeken over de cultuur van Maassluis, het stimuleren van kunstenaars en het organiseren van lezingen en excursies gedurende een lange reeks van jaren. Kortom de vereniging is een onmisbare steun voor het Gemeentemuseum.