Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 22-04-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Rijden onder invloed
ALMERE Een 36-jarige automobilist uit Nieuwekerk aan de IJssel is zaterdagnacht op de Polderdreef aangehouden voor rijden onder invloed. De man was opgevallen door zijn rijgedrag. Op het politiebureau blies hij 490 ug/l (1,1 promille). Hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 5 uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Controle aanhangwagens
EMMELOORD De politie heeft zaterdagmorgen op de Montageweg een controle uitgevoerd op aanhangwagens. Tegen 5 automobilisten is proces-verbaal opgemaakt voor: niet goed werkende richtingaanwijzers, rijden zonder juiste rijbewijs, aanhanger niet voorzien van hulpkoppeling en aanhangwagen niet voorzien van juiste kentekenplaat.

Bromfietser onder invloed onderuit
URK Zaterdagavond heeft zich op de Raadhuisstraat een aanrijding voorgedaan tussen een bromfietser en een auto. De 16-jarige Urker bromfietser remde voor de kruising met t Klif sterk af voor een auto, bestuurd door een 21-jarige Urker. Door de hoge snelheid gleed hij onderuit en kwam onder de auto terecht. De bromfietser bleek alcoholhoudende drank genuttigd te hebben en blies op het politiebureau 465 ug/l (1,06 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 4 uur.

Door hagel van de weg
MARKNESSE Een 21-jarige Emmeloorder is zaterdagavond op de Vollenhoverweg van de weg geraakt. Hij wilde een auto inhalen, raakte doordat de weg bedenkt was met hagel van de weg en kwam in de rechter berm tot stilstand. Zijn 24-jarige passagiere uit Emmeloord is met rug- en nekklachten voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord.

Aanhouding verdachte diefstal scooter
LELYSTAD Een 17-jarige Lelystedeling is zaterdagavond op de Plantage aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter. De politie had hem opgemerkt omdat hij en zijn passagier zonder helm reden. Toen ze de agenten in de gaten kregen, gooiden ze de scooter neer en renden weg. Na een korte achtervolging kon de bestuurder aangehouden worden. Hij is voor nader verhoor op het politiebureau ingesloten.

Eenzijdig ongeval met zwaar letsel
LELYSTAD Zondagochtend vroeg is op de A6 bij Lelystad om nog onbekende reden een auto van de weg geraakt en in de middenberm tot stilstand gekomen. Hierbij zijn twee mannen uit Lelystad (28 en 33 jaar) en twee vrouwen (een 34-jarige uit Amsterdam en een 21-jarige uit Turkije) zwaar gewond geraakt. Zij zijn overgebracht naar diverse ziekenhuizen in de regio. De toestand van de 28-jarige man en de 34-jarige vrouw is op het moment van publicatie van dit persbericht (zondag 11:45 uur) nog kritiek. Door werkzaamheden en sporenonderzoek is de A6 tussen afslag Almere De Vaart en afslag Lelystad/Dronten tot 09:00 uur afgesloten geweest.