Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 22-04-2001 Persbericht district Maastricht
Zondag 22 april 2001

District Maastricht

Maastricht - Onderzoek Recherche Bijstand Team inzake de ontplofte granaat

Het Recherche Bijstand Team is nog steeds doende met het onderzoek naar het motief in de zaak van de granaatontploffing aan de Florijnruwe in Maastricht. Inmiddels is op zaterdagavond het uitgebreide buurtonderzoek afgesloten. De informatie die dit onderzoek heeft opgeleverd wordt momenteel geanalyseerd. Ook de beide slachtoffers zijn uitvoerig verhoord. Deze verhoren hebben geen nieuwe feiten aan het licht gebracht. Beiden verklaren dat toen de vuilniszak werd opgetild men een handgranaat zag liggen die even daarna explodeerde. De technische recherche is nog bezig met het onderzoeken van de granaatresten en de vuilniszak die op de plaats van het voorval werden aangetroffen

Maastricht - Aanhouding

Op zaterdagavond, omstreeks 23.00 uur werd bij de politie gemeld dat op het Vrijthof een man met een mes en een hamer liep te zwaaien. Door de politie werd op het Keizer Karelplein een 22 jarige inwoner van Maastgricht aangetroffen met in zijn handen een mes en een hamer. Bij het zien van de politie gooide hij mes en hamer op de grond. De man verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en bij zijn aanhouding pleegde hij verzet. Hij werd ter ontnuchtering en voor het opmaken van proces verbaal ingesloten.

Maastricht - Aanhouding dealer

Naar aanleiding van klachten over dealactiviteiten in de buurt van de Dousbergweg werd door de Projectgroep Verdovende Middelen in de omgeving gecontroleerd. Door de agenten werd gezien dat twee personen in het aan de Dousbergweg gelegen parkje iets uitwisselden. Hierop werden de twee verdachten aangehouden. Een 38 jarige man uit Hasselt werd ter plaatse aangehouden en een 25 jarige inwoner van Brussel na een korte achtervolging in het parkje. Tijdens de achtervolging gooide hij zijn jas met daarin verdovende middelen weg. Uit het onderzoek bleek dat de man uit Brussel aan de man uit Hasselt harddrugs had verkocht.

De Brusselaar had bijna 15 gram heroïne en cocaïne in zijn bezit. Drugs en een geldbedrag werden in beslag genomen. Het tweetal werd voor verder onderzoek ingesloten.

Maastricht - Aanhoudingen

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 2.30 uur, werd op het Vrijthof een 22 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man, die onder invloed verkeerde, had onenigheid gekregen in een van de horecazaken en was door de portier verwijderd. Toen hij terugkeerde en weer ruzie met de portiers maakte werd de verdachte ter zake openbare dronkenschap aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet.

Een 19 jarige inwoner van Maastricht werd omstreeks 3.15 uur in de Lenculenstraat aangehouden. De man vernielde een ruit van een in de Lenculenstraat gelegen gebouw. Hij werd voor het opmaken van proces verbaal overgebracht naar het hoofdbureau van politie.

Maastricht - Diefstallen van voertuigen

Vanaf de Via Regia werd ten nadele van een 37 jarige inwoner van Maastricht een goedkleurige Peugeot 106 met kenteken PZ-ND-28 gestolen. De diefstal vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Zaterdagavond werd vanaf de Markt groene BMW 524 TD met kenteken ACY4014 gestolen. De gedupeerde is een 27 jarige inwoner van Aken.

Op de Markt werd zaterdagavond getracht nog een nog een BMW te stelen. Van een groene BWM 325 TDS werd een portierslot geforceerd en het contactslot verwijderd. Men heeft de auto niet kunnen starten. De benadeelde is een 46 jarige inwoner van Saint Vith.

Ten nadele van een 42 jarige inwoner van Keulen werd vanaf de Vissersmaas rode motor merk Suzuki Hayabusa met kenteken KKT 72 gestolen.