Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 22-04-2001
1e Persbericht 22 april 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Inbreker overlopen
Op de Edisonstraat is zondagochtend rond 7.00 uur een 25-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Wattstraat kort daarvoor. De bewoner werd wakker van een hoop gestommel in zijn woning. Plotseling ging de deur van de slaapkamer open waar de inbreker de bewoner aantrof. Hierop is de inbreker gevlucht. De inbreker kwam binnen door een raam aan de voorkant van de woning te vernielen. Uit de woning werd een jas, een portemonnee, een afstandsbediening en een schuurmachine meegenomen. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en kon de verdachte op de Edisonstraat aanhouden. Bij de verdachte werden de vermiste spullen uit de woning aan de Wattstraat aangetroffen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachten van diefstal tasje aangehouden Op de Keizersgracht zijn zondagochtend rond 1.00 uur, na een achtervolging, een 35-jarige Italiaan en een 25-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het stelen van een tas van een 20-jarige Amsterdamse in een horecagelegenheid op de Markt kort daarvoor. Het slachtoffer had haar tas tussen haar benen op de grond neergezet. Plotseling ging een onbekende persoon zijn veters strikken in de buurt van haar tas. Kort daarna werd de tas vermist. In de tas zat een GSM, een portemonnee met enkele pasjes en een geldbedrag van 150 gulden en make-up. Bij de verdachten werden twee Italiaanse identiteitsbewijzen, drie GSMs, een fototoestel en buitenlandse valuta (Lires, Ierse ponden, Pesetas) aangetroffen. Deze spullen werden in beslag genomen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten van inbraak in auto aangehouden De politie kreeg een melding van een inbraak in een auto en stelde een onderzoek in waardoor op de Don Boscostraat zaterdagavond om 23.55 uur een 33-jarige en een 22-jarige Eindhovenaar zijn aangehouden. Het duo wordt verdacht van een inbraak in een auto op de Don Boscostraat kort daarvoor. Een ruit van het voertuig werd vernield en uit de auto werd een autoradio en een aantal Cds weggenomen. Bij de verdachten werden de vermiste spullen uit de auto aangetroffen. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Deurne: Verdachten van mishandeling aangehouden Op het politiebureau op de Hogeweg zijn zaterdagochtend rond 9.00 uur twee 18-jarige jongens uit Deurne aangehouden. Beiden worden verdacht van het schoppen en slaan van een 17-jarige jongen uit Horst op de Harmoniestraat op 1 april rond 2.15 uur. Het slachtoffer stond met een groep vrienden op een taxi te wachten voor een horecagelegenheid toen een ruzie ontstond tussen twee groepen jongeren. Het 17-jarige slachtoffer werd hierbij meerdere malen geslagen en geschopt en liep hierbij diverse verwondingen op waaronder een gebroken neus. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Verdachte van gewapende overval aangehouden Tijdens een huiszoeking is zaterdagochtend rond 6.30 uur op de Heimoweg in Maastricht een 24-jarige Maastrichtenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een gewapende overval op een supermarkt aan de Eindhovenseweg op 12 april jongstleden rond 16.55 uur. De overvaller bedreigde bij binnenkomst de caissières met een vuurwapen en eiste geld. Hij liep tussen de verschillende kassas op en neer en dreigde met zijn wapen. Nadat een van de caissières de man geld overhandigde is hij er te voet vandoor gegaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Maarheeze: Verdachte aangehouden
In een horecagelegenheid aan de Philipsweg is zondagochtend rond 2.30 uur een 35-jarige man uit Maarheeze aangehouden. Hij wordt verdacht van woordelijke bedreiging met de dood van een aantal beveiligingsmedewerkers die daar werkzaam waren. Vervolgens stapte de verdachte in zijn auto en reed op intimiderende wijze met zijn auto voor- en achteruit terwijl de betreffende beveiligingsmedewerkers daar in de buurt stonden. Eerder die avond was de verdachte door de beveiliging buiten gezet omdat hij zich misdroeg. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.