PERSBERICHT

Danka met Presentaties On Demand op Grafivak

Woerden, 16 februari 2001 - Op de grafische vakbeurs Grafivak, die van 24 t/m 28 april a.s. in de RAI wordt gehouden, legt Danka Nederland (Woerden) de nadruk op innovatieve toepassingen van digitale printsystemen. Onder de noemer "Presentaties On Demand'' kunnen bezoekers kiezen uit acht praktijkgerichte applicaties. Deze worden ondersteund door videobeelden die bij grafische organisaties zijn opgenomen, die al successen boeken met de geavanceerde toepassingen. Daarnaast worden de applicaties ook 'live' gedemonstreerd met de Danka hoogvolume zwart/wit en kleurensystemen, waaronder diverse noviteiten zijn. "Hoewel wij opmerkelijke nieuwe hard- en softwarecombinaties op de Grafivak tonen, gaat de aandacht vooral uit naar de toepassingen van de digitale systemen," stelt Danka's woordvoerder Tom Schalken. "Grafici zijn geïnteresseerd in het wegwerken van knelpunten en bovenal in het realiseren van 'new business'. Daarvoor dragen wij doordachte oplossingen aan, die ook al in de praktijk worden uitgewerkt."

De acht toepassingen, die op de Danka-stand worden toegelicht, zijn: Books On Demand: het op bestelling printen en nabewerken van één of meer boeken Handleidingen: het 'on demand' printen van informatie die steeds opnieuw wordt geactualiseerd
Formulieren: printing, inclusief doornummering, op moeilijk te verwerken papiersoorten
Colour Management: het beheersen van de afdrukkwaliteit voor 'proofing' Variabele Data Printen: vaste en variabele data, zoals NAW-gegevens, in één run printen
Workflow Optimalisatie: aansturing van digitale en analoge invoer voor efficiënte en kwalitatieve verwerking
Database Printing: afdrukken van steeds wisselende en gecombineerde delen uit databanken en
Verenigingsdrukwerk: het tegen de absoluut laagste prijzen afdrukken met de Digital Duplicator.

Bezoekers kunnen nieuwe ideeën opdoen omtrent genoemde thema's op de stand van Danka op Grafivak, Hal 1, nummer 114.

Danka Business Systems PLC is één van de grootse onafhankelijke leveranciers ter wereld van document management oplossingen. De organisatie heeft 700 vestigingen in 30 landen en telt 20.000 medewerk(st)ers. De omzet bedroeg over boekjaar 2000 circa US$ 2,5 miljard.
Danka Nederland B.V. is een volledig zelfstandige dochteronderneming met 450 medewerk(st)ers. Het hoofdkantoor is in Woerden gevestigd. Het Europese hoofdkantoor van Danka Business Systems PLC is in Londen (UK). Het Amerikaanse hoofdkantoor bevindt zich in St. Petersburg, Florida. Danka is genoteerd aan NASDAQ en de London Stock Exchange.

Voor meer persinformatie & beeldmateriaal:
Danka Nederland B.V.
Marloes Antheunis
0348 405 423
E-mail: m.antheunis@danka.nl
Of zie de Danka Nederland website: www.danka.nl