Provincie Zuid-Holland

12-04-2001

Informatiebijeenkomst Reineveldbrug

Op dinsdag 24 april 2001 organiseert de provincie Zuid-Holland een informatiebijeenkomst over de renovatie van de Reineveldbrug in Delft. Deze vindt plaats tussen 15.00 20.00 uur in de kantine van de Mondriaan Onderwijsgroep, Brasserskade 1, ingang Pauwhof in Rijswijk. Bezoekers van de middag krijgen informatie over de werkzaamheden, de planning, de omleidingsroutes en het openbaar vervoer. Vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland zijn aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden over de geplande werkzaamheden.

De Reineveldbrug, gelegen over het Rijn-Schiekanaal bij de Wateringsevest in Delft-Noord, wordt in de zomermaanden volledig gerenoveerd. Gedurende drie maanden, juni, juli en augustus, is de brug volledig afgesloten voor alle weggebruikers inclusief het openbaar vervoer. Ook de scheepvaart zal enige hinder van de werkzaamheden ondervinden. Omdat de brug een belangrijke verkeersader is in Delft en de provincie de overlast zo veel mogelijk wil beperken organiseert zij deze bijeenkomst.

De reden voor deze ingrijpende renovatie ligt voor de hand. Na ruim 70 jaar trouwe dienst is de brug toe aan een opknapbeurt. De brug wordt volledig gedemonteerd en binnen drie maanden zal er een compleet nieuwe brug ten tonele verschijnen. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken heeft de provincie Zuid-Holland gekozen voor een unieke aanpak. Door toepassing van innovatieve technieken, een haarscherpe afstemming en goede voorbereidingen is het mogelijk de stremming te beperken tot drie maanden. Daarbij wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van prefab onderdelen. Bovendien is ervoor gekozen de renovatie en het groot onderhoud gelijktijdig uit te voeren. De werkzaamheden aan de Reineveldbrug worden gelijktijdig uitgevoerd met de renovatie van de Hoornbrug. Het voordeel voor al het verkeer is dat er nu sprake is van een eenmalige stremming. Wanneer er was gekozen voor een gefaseerde aanpak was de overlast vele malen groter en langer geweest.

Alternatieve routes
Voor al het wegverkeer, inclusief het openbaar vervoer, is de Reineveldbrug voor de maanden juni, juli en augustus, volledig gestremd. Het wegverkeer zal via borden worden omgeleid. De bussen van conneXXion zullen een aangepaste route rijden. Tramlijn 1 komt te vervallen en wordt vervangen door bus 1. Voor de scheepvaart zal er begin juni en eind augustus drie dagen een totale stremming zijn. Wel kan het scheepvaartverkeer gedurende de renovatiewerkzaamheden hinder ondervinden. De voorbereidende werkzaamheden, onder andere verkeersmaatregelen, starten eind april.

Actuele informatie
Voor actuele informatie kan men vanaf 25 april 2001 gratis bellen met 0800-0886 of kijken op internet: www.reineveldbrug.nl