Provincie Zuid-Holland

5-04-2001

Informatiebijeenkomst rotonde Numansdorp

Op dinsdag 24 april organiseert de provincie Zuid-Holland een informatie-bijeenkomst over de aanleg van een rotonde op de kruising van de N 487 Provincialeweg/Energieweg en de N 488 Rijksstraatweg in Numansdorp. De bestaande kruising met verkeerslichten wordt vervangen door een rotonde uit oogpunt van verkeersveiligheid.

Uit ervaringen is gebleken dat bij aanleg van een rotonde het aantal ernstige ongevallen ten opzichte van een "gewone" kruising (beveiligd met verkeerslichten of een voorrangskruising) met 80% kan worden verminderd. Tevens is door de aanleg van de rotonde een goede verkeersafwikkeling voor de toekomst gewaarborgd. Voor de uit te voeren werkzaamheden is een voorlopig ontwerpplan gemaakt, in samenwerking met de gemeente Cromstrijen en het waterschap De Groote Waard.

Informatiebijeenkomst
De provincie wil het voorlopige plan bespreken met omwonenden en andere belanghebbenden. Vandaar dat op dinsdag 24 april in het gemeentehuis van de gemeente Cromstrijen, Buttervliet 1 in Numansdorp, van 19.00 uur tot 21.00 uur medewerkers van de provincie Zuid-Holland, waterschap De Groote Waard en de gemeente Cromstrijen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en eventuele suggesties te bespreken. Daarnaast liggen de plannen vanaf 24 april tot en met 9 mei gedurende twee weken ter inzage in het gemeentehuis van Cromstrijen.