ACTIEGROEP DE HORZEL

Maxima in het verpleeghuis?

Maxima in het verpleeghuis?

Actiegroep de Horzel nodigt Maxima uit om stage te komen lopen in het verpleeg- en verzorgingshuis. Deze stage past mooi in haar introductiecursus op weg naar het Nederlandsschap. Ze is hierdoor snel op de hoogte van de verzorging die wij in Nederland de verpleeg- verzorgingshuispatiënten bieden. En op de hoogte van het salaris dat nu aan de CAO tafel wordt aangeboden aan de verpleegkundigen en verzorgenden.

Het verplegend en verzorgend personeel is de spil in de zorgverlening rond de patiënt.


- 24 uur per dag zetten zij zich in voor het welzijn van de patiënt en familie.


- 24 uur per dag zoeken zij oplossingen om de patiënt niet de dupe te laten zijn van werkdruk,


- 24 uur per dag werken ze weer een stapje harder dan de dag daarvoor.
En dan gaan ze om 16.00 uur naar huis met tranen in de ogen omdat ze niet toegekomen zijn aan wat ze de patiënt eigenlijk hadden willen bieden: aandacht en menselijke warmte.

Beter zorg vraagt ook om een betere waardering van personeel. De spil in de verpleeg-verzorgingshuizen, de woorden zeggen het al, zijn verpleegkundigen en verzorgenden. Hun salaris dient te worden verbeterd ook gelet de recente aanbevelingen van de Commissie van Rijn.

Iedere Nederlander wil dat er goed voor hem gezorgd wordt als hij oud en hulpbehoevend is, maar waarom maakt niemand zich druk als er een CAO afgesproken wordt die niet in verhouding staat met de werkzaamheden van de verpleegkundigen en verzorgenden. Er zal veel meer geld vrij gemaakt moeten worden voor verpleging en verzorging. Anders is er straks niemand meer die de zorg kan geven.

In de zomerperiode zijn veel verpleeghuizen niet meer in staat om goede zorg te bieden. Een verpleegorganisatie in Utrecht heeft opgeroepen in de zomer het leger in te zetten!!. De verpleegkundigen en verzorgenden staat het water aan de lippen.

De Horzel roept verpleegkundigen en verzorgenden op tot actie en burgerlijke ongehoorzaamheid om de zorg aan ouderen in de toekomst te garanderen.

Protesteer bij Arcares, uw directie en de vakbonden en laat weten wat u ervan denkt. De verpleegkundigen en verzorgende in Nederland verdienen beter, veel beter!!!