ROSCH AG MEDIZINTECHNIK

Geslaagd begin van tandheelkundebeurs in de Perzische Golf

Rösch AG ontmoet vertegenwoordigers van het Ministerie van Volksgezondheid van Dubai

Berlijn (ots) - Rösch AG Medizintechnik (WKN 529140) uit Berlijn heeft een geslaagd debuut gemaakt op de Arab Dental Exhibition 2001 in Dubai. Op de eerste dag van het evenement werden toekomstgerichte gesprekken gehouden met partners uit de Golf-regio en Pakistan. Bovendien werden de eerste contracten voor de levering van tandheelkundige hightechapparatuur ondertekend. Op de stand van het Berlijnse bedrijf had sjeik Al Seed, de directeur van de Dubaise Gezondheidszorg, een gesprek met Dr. Stephan Gruner, de Global Marketing Director van Rösch AG. De sjeik benadrukte dat 'partnerships met innoverende bedrijven uit de medische sector erg belangrijk zijn om onze positie als beste gezondheidszorg in het Midden-Oosten in de toekomst te behouden.'

Meer dan 60 bedrijven uit de hele wereld nemen deel aan de 10de tandheelkundebeurs in Dubai. Plaatselijke specialisten inzake tandheelkunde uit alle Golfstaten kregen het gezelschap van bedrijven uit de VS, Canada, Italië en Duitsland. Prins Hamdan Maktoum, de Minister van Volksgezondheid van Dubai, zei tijdens de opening van de beurs: 'Gezondheid is de sleutel tot vooruitgang. De Verenigde Arabische Emiraten zijn er in de laatste vijf jaar in geslaagd op dit vlak een leidende positie in het Midden Oosten in te nemen. Wij nodigen bedrijven, met name uit Duitsland, uit om met ons samen te werken als partners voor de toekomst.' Op de stand spraken Dr. Stephan Gruner en sjeik Al Assed van het Dubaise Ministerie van Volksgezondheid in detail over de mogelijkheden voor samenwerking tussen specialisten inzake medische technologie en de officiële instanties van het emiraat. Dr. Gruner zei dat hij erg blij was met de manier waarop de beurs verliep: 'We hebben veel contacten gehad met de belangrijkste groothandelaars uit alle Golfstaten en we hebben op de eerste dag al verscheidene transacties gesloten.' Rösch AG is voornemens in deze toekomstige markt langetermijnactiviteiten uit te bouwen.

Samen met vijf andere op de Neuer Markt genoteerde bedrijven presenteert Rösch AG zich vanaf 28 april 2001 op een vijf dagen durende roadshow. Het startschot wordt gegeven door het consultancybedrijf ConPAIR AG uit Essen. De aanwezigheid op de bovenvermelde beurs en het in januari 2001 met Burjuman Pharmaceutical Consultants (BPC) uit Dubai ondertekende distributiecontract voor INJEXT, het naaldvrij injectiesysteem van Rösch AG, vormen een prima basis voor het huidige overleg met investeerders uit de Arabische regio.

Bijkomende informatie:

Rösch AG Medizintechnik
Buckower Damm 114, 12349 Berlin
Tel. +49 (30) 66 79 15 - 37
Fax +49 (30) 66 79 15 - 66
E-mail: vorstand@roesch-ag.de
Internet: www.roesch-ag.de

24 apr 01 08:54