Politiebericht Groningen: Diverse 24-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 24 april 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Winsum: aangifte graffiti
De voorzitter van de voetbalvereniging Viboa uit Winsum heeft gisteren aangifte gedaan van het aanbrengen van graffiti op de ramen en deuren van de kantine aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum. Tevens was er een net vernield. Vermoedelijk is dit gebeurd in het afgelopen weekend. De schade bedraagt zo rond de 1000 gulden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontroles:
Maandag zijn er enkele snelheidscontroles gehouden in de provincie. Op het Zwet in Delfzijl zijn s middags 1136 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 11 te hard. De hoogst genoteerde reed 77 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op het Skager Rak in Veendam werden vlak na het middaguur 350 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 9 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 76 km/u (maximum toegestaan 50). Op de Hereweg in Meeden (50 km/u) werden later op de middag 204 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 19 te hard (hoogst genoteerde 77). Op de St Vitusholt 7e Laan in Winschoten werden 186 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 57 te hard. De hoogst genoteerde reed 89 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

Winsum: gestoorde man aangehouden
Een gestoorde man (55) uit de gemeente De Marne is maandagavond in Winsum aangehouden, nadat hij op de Nieuwstraat een bewoonster constant lastig viel. Hij bonsde op de ramen en gaf aan, dat hij iets met haar wilde. De man wilde niet weggaan en bleef lastig. De politie heeft de man voor nader onderzoek ingesloten. In overleg met de hulpverlening zal worden bekeken, wat er verder met de man moet gebeuren.

Hoogezand: alcomobilist weigert blaastest
Een 30-jarige inwoner van Hoogezand is maandagnacht bekeurd voor het weigeren van een blaastest. De man werd op de Meint Veningastraat in zijn woonplaats door de politie gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Aan het politiebureau bleek hij plotseling last te hebben van astma en andere longaandoeningen. Hierdoor lukte de blaastest niet. Een arts die door de politie werd geconsulteerd constateerde dat de man gezond was en zeker wel een test kon ondergaan. Omdat de man de zaak bleef saboteren werd tegen hem een proces-verbaal opgemaakt voor weigering. Zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Groningen: bromfietser gewond bij botsing met bus Maandagmiddag omstreeks 17.00 uur raakte een 31-jarige bromfietser uit Groningen gewond, nadat hij op de kruising Rademarkt met het Gedempte Zuiderdiep in botsing kwam met een lijndienstbus, bestuurd door een 50-jarige inwoner van Assen. De bromfietser verleende geen voorrang aan de bus, toen hij vanaf de Rademarkt overstak richting Oosterstraat. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat hij een hersenschudding had en voor een nacht ter observatie moest blijven. Omdat de politie constateerde, dat hij alcohol had gedronken werd bij de bromfietser tevens bloed afgenomen voor nader onderzoek ter vaststelling van het promillage.

Groningen: motorrijder gewond
Een 25-jarige stadjer raakte maandagmiddag gewond toen hij op de kruising Kreupelstraat met de Jacobijnerstraat in botsing kwam met een 36-jarige automobilist uit Leeuwarden. Hij is met rugletsel voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist die vanaf de Jacobijnerstraat de kruising opreed verleende geen voorrang aan de motorrijder die vanuit de richting Grote Markt de kruising naderde.

Groningen: tassendief op heterdaad betrapt
De politie heeft maandagmiddag in een supermarkt aan de Dierenriemstraat in Groningen een 48-jarige man uit Groningen op heterdaad betrapt bij het stelen van een handtas. Politiemensen in burger surveilleerden te voet in het winkelcentrum Paddepoel en zagen een bekende tasjesdief de supermarkt binnengaan. Korte tijd later bleek de man in het bezit te zijn van een handtas waar hij de portemonnee uithaalde en de tas vervolgens wilde weggooien. Hij werd direct aangehouden. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De eigenaresse van de tas, een vrouw uit Groningen, had de diefstal net opgemerkt. De verdachte bleek bij de aanhouding inmiddels ook twee repen chocolade te hebben weggenomen. Nader onderzoek volgt.

Groningen: fietsster gewond
Een 30-jarige fietsster is maandagmorgen gewond geraakt nadat zij met haar fiets ten val was gekomen op de Bedumerweg in Groningen. De vrouw reed ter hoogte van de Allersmastraat tegen een op het fietspad geplaatst paaltje dat geplaatst is om te voorkomen dat automobilist gebruik maken van het fietspad. De vrouw liep hoofd en beenletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: auto en fietser botsen
Bij een verkeersongeval op de Eikenlaan in Groningen is maandagmorgen een 49-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw werd aangereden door een 34-jarige automobilist uit Groningen die met zijn auto, ter hoogte van de Elzenlaan, achteruit reed. De fietsster kwam te vallen en liep letsel op aan een hand. Ze is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844