Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.55 uur
Man door tram aangereden

NIEUWEGEIN Op maandagmorgen 23 april is een man door een tram aangereden.

Rond half twaalf wilde een 51-jarige man uit Nieuwegein nog snel de tram richting IJsselstein halen en stak daartoe de tramovergang bij de Koekoekslaan over. Op dat moment naderde de tram dezelfde overgang. Ondanks dat de 47-jarige trambestuurder hard klingelde en toeterde, rende de man door. Het gevolg was dat hij door de linkervoorzijde van de tram werd aangereden en op de straat viel. Tot zijn geluk viel hij opzij en niet voor de tram.

Door omstanders werd de man naar het St. Antoniusziekenhuis gebracht. Hij klaagde over een pijnlijke pols en scheenbeen, maar bleek niets te hebben gebroken. Hij mocht na onderzoek naar huis. De trambestuurder was dermate geschrokken, dat hij door een collega moest worden vervangen.

Inbreker aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 april is een inbreker aangehouden.

Rond half drie reden politiemensen over de Vlietwal in de richting van de Meerwal. Daar zagen zij een man lopen die bij het zien van de politiewagen het op een rennen zette. De politiemensen zagen dat de man een groot wit voorwerp in de sloot gooide. Na een achtervolging te voet door groenstroken en over een sloot kon de verdachte worden aangehouden. Het betrof een 22-jarige man uit Nieuwegein. Het voorwerp wat hij had weggegooid bleek een flatscreenmonitor te zijn. Deze kon middels dreggen uit de sloot worden gehaald.

De monitor bleek eerder die nacht te zijn gestolen bij een inbraak in een bedrijf aan de Villawal. De verdachte is op het politiebureau ingesloten.