Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.00 uur
Motorsurveillance

MAARSSEN Op maandag 23 april heeft een politiemotorrijder extra aandacht besteed aan het verkeer in Maarssen.

Dit gebeurde tussen zeven uur in de ochtend en drie uur in de middag. Twee bromfietsers werden bekeurd voor het niet dragen van een helm, vier automobilisten voor het niet dragen van de autogordel, één automobilist voor het niet volgen van de rijrichting van het voorsorteervak en één voor het feit dat de APK op zijn auto was verlopen. Een bromfietser zal zijn gerepareerde achterlicht op het politiebureau moeten komen tonen.

Gevaarlijk rijgedrag

MAARSSEN Op maandagavond 23 april mocht een automobilist na het plegen van diverse verkeersovertredingen zijn rijbewijs inleveren.

Rond kwart over tien zagen politiemensen dat een automobilist op de kruising van de Vogelweg met de Verbindingsweg door het rood reed. De automobilist reed door over de Vogelweg in de richting van de Reigerskamp. Hij verhoogde zijn snelheid tot boven de 100 km/u, terwijl daar maximaal 50 km/u mag worden gereden. Met deze snelheid passeerde hij de kruisingen met de wijkuitgangen Duivenkamp en Fazantenkamp. De politiemensen zagen de afstand tussen hen en de automobilist alleen maar groter worden.

Uiteindelijk slaagden zij erin de automobilist in de wijk de Reigerskamp een stopteken te geven en te controleren. De man, 23 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, kreeg een proces-verbaal voor een (al gecorrigeerde) snelheid van 114 km/u, het rijden door rood licht en het in gevaar brengen van het overige verkeer. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Niets erin ... niets eruit

WOERDEN De politie heeft op maandagmiddag 23 april in het kader van de actie `Niets erin niets eruit` een controle gehouden.

Tussen één uur en drie uur is gecontroleerd in de omgeving van de Willem de Zwartstraat en de Anton Mauvestraat. Er werden 53 voertuigen bekeken. 38 Bleken geheel in orde, in 7 voertuigen was duidelijk zichtbare buit aanwezig en 8 voertuigen waren in het geheel niet afgesloten.

Teveel op

HARMELEN / WOERDEN Op maandagavond 23 april is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden. In de nacht van maandag op dinsdag werd een andere automobilist voor hetzelfde feit aangehouden.

Rond half twaalf controleerden politiemensen een automobilist op de Utrechtsestraatweg in Harmelen. De man blies een `A` (Alarm), hetgeen betekende dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. De man, 50 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse blies hij 340 ug/l (0,9 promille). Daar de man al eerder voor het rijden onder invloed was aangehouden, werd zijn rijbewijs ingevorderd en is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Rond half drie in de nacht werd op de Chrysantenstraat in Woerden een 40-jarige automobilist uit Woerden gecontroleerd. Ook hij blies een `A`, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse blies hij 240 ug/l (0,65 promille). De man kreeg een boete van f410,- en een rijverbod van één uur.