Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 24-04-2001 Mediaberichten 24 april (12.00 uur)

WEERT 15 bekeuringen milieucontrole in wijk Keent

WEERT De politie heeft maandagmiddag bij een milieucontrole in de wijk Keent 15 bekeuringen uitgeschreven. Twee politieagenten controleerden samen met medewerkers van de dienst Onderhoud Openbare Ruimten (OOR) van de gemeente op het onjuist aanbieden van afval en troffen daarbij een twintigtal vuilniszakken aan die niet op de juiste plaats stonden. Van vijftien van deze zakken werd na enig speurwerk de eigenaar terug gevonden. Dit gebeurde twee keer op de Servilusstraat en dertien keer op de Laurenburg. Vijf van de betrokkenen kregen direct op de lokatie een boete van honderd gulden, de overige tien krijgen deze nog na een huisbezoek.

Met name in de woonwijken aan de Servilusstraat en Laurenburg, waar centrale verzamelpunten staan voor de woonflats, gebeurt het regelmatig dat mensen de huisvuilzakken naast de inzamelpunten zetten. Het naast de centrale verzamelpunten aanbieden van afval is verboden volgens de APV van Weert. Om dit soort praktijken een halt toe te roepen is de politie eind vorig jaar samen met de gemeente begonnen met gerichte controles. De vuilniszakken die naast de containers aan worden getroffen worden nader onderzocht om de eigenaar te kunnen traceren. De betrokkene krijgt dan een bekeuring van honderd gulden. Ook in de toekomst zullen regelmatig dergelijke controles gaan plaatsvinden.

VENLO Afgelasting eindmanifestatie en open dag vanwege MKZ

VENLO De politie Limburg-Noord heeft in verband met de heersende mond- en klauwzeer (MKZ) epidemie in ons land een geplande eindmanifestatie in Baarlo en een open dag in Weert afgelast. Dit enerzijds om risico`s voor verspreiding van het virus als gevolg van de evenementen uit te sluiten en anderzijds omdat de MKZ van de politie in Nederland een zodanige inzet vergt dat andere taken onder druk komen te staan.

Het politiedistrict Venlo was voornemens om op donderdag 17 mei 2001 voor de groepen 8 van de deelnemende scholen aan het project doe effe normaal een eindmanifestatie te houden. Het zou de vierde eindmanifestatie moeten worden. Voor de tweede keer zou deze plaatsvinden op het terrein van voormalig racecircuit de Berckt in Baarlo. Inmiddels hadden zich zon 55 scholen met totaal ruim 1400 leerlingen uit het politiedistrict Venlo hiervoor aangemeld. Uitstel van de eindmanifestatie tot later in het jaar is voor de kinderen van de huidige groepen 8 niet mogelijk omdat ze na de schoolvakantie het basisonderwijs hebben verlaten. De scholen zijn door de politie op de hoogte gesteld van de afgelasting.

Open dag

Ter gelegenheid van het nieuwe politiebureau in Weert was het politiedistrict Weert van plan om op zaterdag 12 mei een open dag te houden. Ook deze open dag gaat om hiervoor genoemde redenen niet door en zal worden uitgesteld tot het najaar van 2001.