Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 24-04-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Easy Rider controle
LELYSTAD De politie heeft maandagmorgen op de Visarenddreef in het kader van het Easy Rider project een bromfietscontrole uitgevoerd. Tien bromfietsen werden gecontroleerd en zijn in orde bevonden. Twee bestuurders hadden hun bromfietscertificaat niet bij zich en moeten dat nog op het politiebureau laten zien.

Woningbrand door spelen met CV
LELYSTAD De brandweer heeft maandagavond een woningbrand moeten blussen aan de Wold. De bewoners, een 37-jarige moeder met vier kinderen, hadden zichzelf al in veiligheid gebracht. De brand was ontstaan bij de CV-ketel. De twee jongste kinderen, 4 en 5 jaar, gaven aan dat ze met het vlammetje in de CV-ketel hadden gespeeld. Voor tijdelijk onderdak wordt gezorgd.

Aanhouding na steekpartij
LELYSTAD Een 51-jarige Lelystedeling is maandagavond op de Voorstraat aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 24-jarige plaatsgenoot. De verdachte had een woordenwisseling willen beslechten door de 24-jarige proberen te steken met een mes. Het slachtoffer verweerde zich en raakte daarbij gewond aan zijn hand. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Maandagavond is een 35-jarige automobilist uit Almere op de Merenlaan aangehouden wegens rijden onder invloed. Aangezien hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse is hij ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau. Daarnaast gaf hij een valse geboortejaar en plaats op en bleek zijn rijbewijs al te zijn ingevorderd. Voor deze feiten zal proces-verbalen opgemaakt worden.

Bedrijfsongeval
ALMERE Maandagmiddag is een 59-jarige man uit Dedemsvaart bij werkzaamheden aan het Kesslerpad gewond geraakt. Hij liep over betonvlechtwerk, struikelde en kwam met zijn onderarm op een rechtopstaand stuk betonijzerdraad terecht. De man is door de brandweer bevrijd en ambulancepersoneel heeft hem overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De politie heeft de Arbeidsinspectie in kennis gesteld.

Arm klem tussen sluisdeur
ALMERE Een 14-jarige Almeerder raakte maandagmiddag met zijn arm bekneld tussen de sluisdeuren aan de Oude Waterlandseweg. Hij verklaarde dat hij zijn petje, die in het water was gevallen, wilde pakken. Op dat moment gingen de sluisdeuren dicht. Waarschijnlijk heeft iemand per ongeluk op de bedieningsknop geduwd. De jongen is voor nader onderzoek overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Beroving en mishandeling
ALMERE Een 42-jarige vrouw is maandagmiddag op de A. Boekenweg mishandeld nadat zij jongeren aansprak over het feit dat zij haar zoon hadden beroofd van zijn fiets. De 14-jarige zoon was eerder die middag op de M. Ruyshof van zijn fiets beroofd door zes nog onbekende jongens. Nadat hij thuis aan zijn moeder vertelde wat hem overkomen was, is de moeder op zoek gegaan, zag de jongens en sprak ze aan. Vervolgens ontstond er een korte worsteling. De vrouw liep hierbij licht letsel op en haar scooter werd beschadigd. De jongens vluchtten weg op het moment dat zij de politie belde. De politie heeft een onderzoek ingesteld.