Politiebericht Brabant-Noord: Cuijk 24-04-2001 Persbericht district Land van Cuijk

INBRAAK IN WONING

Maandag is op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Rembrandt van Rijnstraat in Boxmeer. Waarschijnlijk zijn onbekenden binnen gekomen via de flipper methode. Uit de woning verdwenen sieraden, een portemonnee met diverse buitenlandse valuta en een mun-tenverzameling. De totale waarde is nog niet bekend.

DIEFSTAL VOGELS

In de nacht van maandag op dinsdag haalden onbekenden een tiental kanaries en nachtegalen uit een voliere weg aan de van Steenhuysstraat in Oploo. Het slot van de voliere bleek opengebroken te zijn De waarde van de vogels bedraagt enkele honderden guldens.

VERNIELING FLITSPAAL

Afgelopen weekend vernielden onbekenden een flitspaal op de Pastoor Jacobsstraat in St. Hubert. Het slot van de paal bleek vernield te zijn. Ook bleek de lens dichtgespoten te zijn met zwarte verf. In Haps aan de Kerkstraat zijn twee flitspalen vernield.Ook hier bleken de sloten vernield te zijn.

CONTROLE SNELHEID

De politie heeft dinsdagmorgen 19 bestuurders bekeurd die op het Zand in Boxmeer te hard reden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. De hoogste snelheid bedroeg 54 km/u. De snelheid van 60 passerende voertuigen is gecontroleerd.

GORDEL NIET OM

Tijdens een controle op de Hapsebaan in Cuijk zijn maandagmiddag 6 bestuurders bekeurd die geen gordel droegen. In totaal controleerde de politie 60 passerende voertuigen. Op de Sambeekseweg in Boxmeer zijn dinsdagmiddag 13 bestuurders bekeurd die geen gor-del droegen. Ook schreef de politie een bekeuring uit aan een bromfietser die geen helm droeg.