Persbericht

Vier nieuwe storage Knowledge Modulesâ"¢ van BMC Software

Meer mogelijkheden om de performance en beschikbaarheid van applicaties te optimaliseren met storage Knowledge Modules

Nieuwegein - 24 april 2001 - BMC Software, toonaangevend leverancier van e-business systeembeheer oplossingen, maakt de beschikbaarheid van vier nieuwe oplossingen in haar PATROL® for Storage Devices-familie bekend: PATROL for Brocade SilkWorm, PATROL for conXsan, PATROL for McDATA Directors en PATROL for Nishan IP Storage Switches.
Deze toevoegingen brengen het totale aantal beschikbare storagegerichte Knowledge Modulesâ"¢ (KM's) op zeven. PATROL for Storage Devices KM's vormen een belangrijk onderdeel van BMC Software's Application-Centric Storage Management-initiatief, waarmee klanten de huidige gemengde storage-omgevingen naadloos kunnen beheren. Organisaties kunnen hun storage optimaliseren door het inzicht in de relatie tussen de applicatie en de storagebronnen te vergroten. Deze gedetailleerde informatie over storagebronnen biedt de nieuwe mogelijkheid om de performance van een applicatie te optimaliseren door vaak gebruikte informatie een optimale plaats op de disk en voldoende netwerkresources te garanderen.
KM's zorgen voor het zoeken, onderscheppen, opslaan en rapporteren van informatie over fysieke kenmerken en acties voor gebruik door storagesystemen en storagenetwerk interconnect apparaten zoals disks, bridges, hubs, routers en HBAs. Deze informatie is samengevoegd in een centrale opslagplaats binnen BMC Software's flagship infrastructuur beheeroplossing, PATROL, om maximale performance en beschikbaarheid van kritische storagemiddelen te garanderen. BMC Software heeft onlangs PATROL for Symmetrix, PATROL for Network Appliance Filers en PATROL for StorageWorks bekendgemaakt en uitgebracht. De storage KM's vormen een aanvulling op BMC Software's bekende PATROL bedrijfssysteembeheer oplossingen. KM's zijn beschikbaar voor praktisch alle disciplines binnen systeembeheer inclusief applicaties, databases, netwerken, storage en operating systems.

Voordelen van KM's zijn onder andere:
§ Eenvoudiger storagebeheer door middel van een gecentraliseerd, grafisch overzicht over de configuratie en de prestaties van de intelligente storage-apparatuur;
§ Hogere beschikbaarheid en optimale prestaties door middel van het pro-actief monitoren en beheren van intelligente storage-apparatuur; § Integratie binnen bestaande beheerconstructies en -infrastructuren; § Snellere diagnose door middel van centraal beheer van netwerkstorage-alerts binnen de context van de gehele omgeving.

Over BMC Software's Application-Centric Storage Managementâ"¢ BMC Software's Application-Centric Storage Managementâ"¢ (ACSMâ"¢)-initiatief zorgt ervoor dat klanten de storageactiviteiten van hun onderneming kunnen beheren op een manier die beschikbaarheid, performance en herstelmogelijkheden optimaliseert. Door te focussen op de applicatie zelf voor het aansturen van storagebeleid en -procedures, koppelt ACSM storage management direct aan bedrijfsprocessen. BMC Software is het eerste en enige bedrijf dat een complete oplossing voor storagebeheer levert die applicaties en storage direct met elkaar verbindt. Deze unieke aanpak is gebaseerd op BMC Software's bewezen benadering van systeemmanagement. Application-Centric Storage Management geniet binnen de gehele storagesector ondersteuning van analysten, partners en eindgebruikers. Meer informatie over ACSM is te vinden op http://www.bmc.com/products/storage/index.html.

BMC Software
BMC Software is wereldwijd toonaangevend leverancier van beheeroplossingen en levert de meest complete systeembeheersoftware voor bedrijven die elektronisch zakendoen, maar ook gegarandeerde snelle implementatie. Deze Application Service Assurance-strategie verbetert de beschikbaarheid, de performance en het herstelvermogen van bedrijfskritische applicaties. Bedrijven kunnen deze beheermethodologie toepassen en daarmee hun klanten en partners laten zien dat zij een optimale service kunnen leveren door zich aan te melden voor BMC Software OnSite; een certificeringsprogramma met onder meer implementatieservices en regelmatige 'HealthChecks', uitgevoerd door BMC Software Professional Services. BMC Software is een Forbes 500-onderneming en behoort tot de S&P 500-bedrijven. Het bedrijf realiseerde in boekjaar 2000 een omzet van ruim $1,7 miljard. Het hoofdkantoor is gevestigd in Houston, Texas. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd op Schiphol-Rijk en het Nederlandse verkoopkantoor in Nieuwegein.