AutoRai

24-4-2001

Daewoo Matiz vindt gelukkige eigenaar

Vorige week zaterdag werd in Leiden een nieuwe Daewoo Matiz overhandigd aan de winnaar van de Daewoo RAI puzzelwedstrijd, de heer Jan van Wolferen. De kleinste van Daewoo, maar oh zo praktisch, kon nauwelijks een betere bestemming vinden. Kees Hoejenbos, Director Sales & Marketing van Daewoo Motor Benelux, overhandigde de prijs en verklaarde: Als je zon wedstrijd organiseert, is het altijd maar weer afwachten wie de gelukkige winnaar of winnares wordt. Past hij of zij een beetje bij Daewoo, en komt de auto naar je eigen gevoel ook nog een beetje goed terecht. Nou, in dit geval kon het nauwelijks beter. De heer Van Wolferen is jong, heeft een voorliefde voor autos en was nog niet in bezit van een eigen auto. De Matiz is hem dus van harte gegund. Bovendien heb ik begrepen dat de heer Van Wolferen dit jaar naar het IVA gaat, het toonaangevende automotive opleidingsinstituut van Nederland in Driebergen. Wellicht zien we hem in de toekomst ooit in de Nederlandse Daewoo dealerorganisatie terug.

Tijdens de afgelopen RAI organiseerde Daewoo weer eens een opvallende promotionele actie. Het merk heeft in de afgelopen jaren een aardige reputatie opgebouwd op dat gebied. Tijdens de RAI-periode diende een Daewoo schuifpuzzeltje te worden opgelost; ruim 12.000 spelletjes werden uitgereikt aan de bezoekers van de RAI. Met als hoofdprijs de vernieuwde Matiz, die dus terechtkwam bij - de zojuist 20 jaar geworden - Jan van Wolferen. Hij deelt een auto met zijn twee broers, maar heeft vanaf nu dus zelf een eigen, spiksplinternieuwe auto.

De heer Willem-Jan Beving van de leverende Daewoo dealer, LEITHON CARS uit Leiden: Dat zijn natuurlijke leuke en positieve gebeurtenissen voor een autodealer, het uitreiken van een auto aan de winnaar van een wedstrijd. En Jan van Wolferen kunnen we binnenkort toevoegen aan de steeds groeiende lijst van tevreden Daewoo Matiz rijders. Van Wolferen kon niet wachten tot zijn eigen, nieuwe Matiz klaar zou zijn en reed direct de gehele zaterdag in een Matiz van de dealer rond, tot volle tevredenheid. Bij terugkeer was de keuze gemaakt. Ik ben natuurlijk hartstikke blij met deze prijs en die Matiz is gewoon een heel leuke auto. Als kleur heb ik poly silver gekozen en wat extras om de Matiz nog verder op te leuken: een radio/CD-speler, lichtmetalen velgen en - opvallend het dashboard meegespoten in de kleur van de auto. Enne, mijn broers die mogen er ook wel eens in rijden.

De Matiz is begin dit jaar in zijn nieuwe gedaante op de markt gekomen, met onder andere een vernieuwd uiterlijk. Deze Daewoo is een regelrecht succesnummer in het A-segment, was daar lange tijd het best verkochte model en mag zich nog steeds in een groeiende schare liefhebbers verheugen.