Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 24-04-2001 Mediaberichten 24 april (17.00 uur)

BLERICK Ernstig gewonde bij ongeval

BLERICK Bij een verkeersongeval op de A67 is dinsdagmiddag ter hoogte van het knooppunt Zaarderheiken een vrachtwagenchauffeur gewond geraakt. De man reed richting Venlo en heeft vermoedelijk te laat gezien dat er een file voor hem was ontstaan, waardoor hij tegen een voor hem stilstaande vrachtwagen op botste. Door de botsing is deze vrachtauto doorgeschoten waardoor ook een personenauto werd geraakt die weer in aanraking is gekomen met een daarvoor rijdende bulkwagen. De chauffeur van de vrachtwagen die op de file is ingereden raakte door de botsing bekneld en is door de brandweer uit zijn benarde politie bevrijd. Hij is met letsel aan zijn benen met de traumahelicopter uit Nijmegen overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Voor zover bekend zijn er verder geen mensen gewond geraakt. Om het landen en opstijgen van de traumahelicopter mogelijk te maken is de rijbaan enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest. Bij de verdere afwikkeling van het ongeval is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de in- en uitvoegstroken om het overige verkeer zo min mogelijk te hinderen. De politie is met zes eenheden ter plaatse gegaan om het verkeer in goede banen te leiden en om het ongeluk verder af te handelen. De technische recherche heeft op de plaats van het ongeval nog onderzoek verricht. Rond 16.30 uur is de weg in beide richtingen helemaal vrij gegeven. Op dit moment zijn de persoonsgegevens van de betrokkenen nog niet bekend. Deze zullen in een latere publicatie bekend worden gemaakt.

BLERICK In totaal acht nieuwe tips

BLERICK De politie van Blerick heeft in totaal acht nieuwe tips binnengekregen naar aanleiding van de uitzending van AVROs Opsporing Verzocht. In deze uitzending werd aandacht besteed aan de overval die op maandag 26 maart werd gepleegd op een tankstation aan de Henriette Roland Holstlaan. Na de uitzending van maandagavond kwamen al vier tips binnen en na de herhaling vanmiddag nog eens vier. De politie zal de binnengekomen informatie nader onderzoeken.

ROERMOND 24 pvs verkeerscontrole

ROERMOND De politie heeft bij een verkeerscontrole op drie lokaties in Roermond 24 personen bekeurd. Politieagenten lieten ongeveer 175 voertuigen stoppen om deze aan een controle te onderwerpen. Hierbij kregen 21 bestuurders een boete vanwege het niet dragen van de autogordel en drie keer werd een bon uitgeschreven voor het inhalen via een verdrijfvak, het vervallen van de APK en het onverzekerd rijden. Daarnaast werden nog 23 personen onderworpen aan een alcoholtest. Hierbij werd niemand betrapt op rijden onder invloed.

BEEGDEN Bromfietser bekeurd

BEEGDEN De politie heeft dinsdagavond rond 19.30 uur een 18-jarige inwoner van Haelen en een 17-jarige inwoner van Heel bekeurd. Politie zagen de jongens zonder helm over de Dorpstraat rijden en wilde hen controleren. Bij het zien van de politieauto kozen de jongens, die samen op een bromfiets zaten, het hazenpad en probeerde te ontkomen. Bij het gemeentehuis zag de politie kans om beide heren in de kraag te grijpen. De bromfiets, eigendom van de 17-jarige, bleek niet verzekerd te zijn en reed met teveel vermogen. Het voertuig is in beslag genomen vanwege een veel te hoge constructiesnelheid. De jongens kregen een bekeuringen voor de geconstateerde overtredingen.