Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 24-04-2001 Mediaberichten 24 april (laatste berichten)

HEYTHUYSEN Aanhouding winkeldief

HEYTHUYSEN De politie heeft dinsdagmiddag een 17-jarige inwoner van Baexem aangehouden op verdenking van diefstal uit winkels aan de Kloosterstraat en het Eduard van Wegbergplein. De man probeerde een aantal kledingstukken te stelen maar werd betrapt door een winkelmedewerker van de winkel aan de Kloosterstraat. De verdachte was weggevlucht maar liet daarbij een rugzak en en fiets achter. Even later meldde de 17-jarige zich als eigenaar van de rugzak waarna hij vrijwillig meeging naar het bureau met de inmiddels gealarmeerde politie. Nader onderzoek wees uit dat er een aantal kledingstukken in de rugzak zaten die gestolen waren. De zaak is met toepassing van snelrecht afgehandeld.

VENLO Jeugdige winkeldief aangehouden

VENLO De politie heeft dinsdagmiddag een 16-jarige inwoonster van Velden aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Geldersepoort. Het meisje probeerde een truitje van ongeveer 20 gulden te stelen maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Ze werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Inmiddels is het meisje voorgedragen voor een Halt-procedure.

DISTRICT VENRAY - 84 bekeuringen bij snelheidscontroles

DISTRICT VENRAY - De politie maandagmorgen en dinsdag bij diverse snelheidscontroles in het district Venray in totaal 84 automobilisten bekeurd. De controles werden gehouden op diverse lokaties in Bergen, Gennep, Heijen en Ven-Zelderheide.

BERGEN De politie heeft maandagmorgen bij een snelheidscontrole, gehouden tussen 11.00 uur en 12.00 uur op de Rijksweg, 10 automobilisten bekeurd. Van de 225 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 115 km per uur, terwijl 80 km per uur is toegestaan.

GENNEP - De politie heeft dinsdagmorgen bij een snelheidscontrole, gehouden tussen 09.15 uur en 10.00 uur op de Brugstraat, 8 automobilisten bekeurd. Van de 190 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 62 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

HEIJEN - De politie heeft dinsdagmorgen bij een snelheidscontrole, gehouden tussen 10.00 uur en 11.00 uur op de Rijksweg A77, 6 automobilisten bekeurd. Van de 100 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 70 km per uur, terwijl 96 km per uur is toegestaan.

VEN-ZELDERHEIDE - De politie heeft dinsdagmorgen bij een snelheidscontrole, gehouden tussen 13.00 uur en 14.30 uur op de Kleefseweg, 60 automobilisten bekeurd. Van de 292 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 84 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

BLERICK 31 automobilisten bekeurd

BLERICK - De politie heeft maandagmiddag bij een snelheidscontrole, gehouden tussen 14.35 uur en 16.00 uur op de Burgemeester Gommansstraat, 31 automobilisten bekeurd. Van de 371 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 78 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

NEDERWEERT 44 bekeuringen in kader Samen minder

NEDERWEERT - De politie heeft maandagmiddag bij een snelheidscontrole, gehouden tussen 13.30 uur en 16.30 uur op de N275 in het kader van het project Samen minder, 44 automobilisten bekeurd. In totaal zijn 1096 voorbijgangers gecontroleerd. Wat de hoogst gemeten snelheid is, is nog niet bekend.

BLERICK Ernstig gewonde bij ongeval (2)

BLERICK Het slachtoffer dat vanmiddag gewond is geraakt bij een verkeersongeval op de A67 betreft een 52-jarige chauffeur uit Venlo. De man raakte door de botsing bekneld en moest door de brandweer uit het voertuig bevrijd worden. De overige betrokkenen bleven ongedeerd. De man reed vanuit de richting Eindhoven in de richting Venlo en is achterop een in de file staande vrachtauto gebotst van een chauffeur uit België (persoonsgegevens nog onbekend). Door de klap schoot deze vrachtwagen naar voren, maar doordat de Belgische chauffeur de aanrijding zag aankomen draaide hij de wielen van zijn voertuig naar links. Hierdoor raakte hij nog net een voor hem stilstaande personenauto, bestuurd door een 37-jarige automobilist uit Helmond. Als de Belgische chauffeur dit niet gedaan had zou de personenauto vermoedelijk tussen de Belgische vrachtauto en een voor de auto rijdende bulkwagen, bestuurd door een 49-jarige chauffeur uit het Duitse Kilb, terechtgekomen zijn. Nu raakte de personenauto de bulkwagen slechts licht aan. Door de inzet van een zestal politiepatrouilles werd de ontstane file beveiligd om zo meerdere aanrijdingen te voorkomen. Ondertussen konden de hulpverleners in alle rust hun werkzaamheden uitvoeren.