Microsoft sluit overeenkomst met BBeyond voor breedband Internet-diensten

Microsoft wordt virtuele Internet Service Provider via bCentral

Schiphol-Rijk, 24 april 2001 - Microsoft Nederland heeft een overeenkomst gesloten met BBeyond, een nieuwe Nederlandse service provider, voor de levering van breedband Internet-diensten. Door deze overeenkomst wordt Microsoft een virtuele Internet Service Provider, die onder de eigen merknaam 'Xpress Internet' via haar Nederlandse bCentral snelle ADSL-verbindingen gaat leveren. Bcentral is de e-business portal voor bedrijven tot 15 werknemers die Microsoft onlangs in Nederland heeft geïntroduceerd. Deze portal levert via Internet een uitgebreide reeks zakelijke diensten, bijvoorbeeld voor het vinden van nieuwe klanten en leveranciers, het communiceren met bestaande klanten/relaties, het efficiënter managen van de eigen organisatie en het opzetten van een elektronische webwinkel.

John Mangelaars, general manager van Microsoft Nederland: "Door de overeenkomst met BBeyond kunnen wij onze bCentral-klanten de breedbandverbindingen leveren die zij voor hun e-business nodig hebben. In BBeyond hebben we een betrouwbare partner gevonden die ook in de toekomst kan zorgen dat wij een breed scala aan breedbanddiensten kunnen aanbieden die zijn afgestemd op de wensen van de gebruikers."

Arthur van den Ende, commercieel directeur van BBeyond: "De diensten van BBeyond zijn beschikbaar in heel Nederland. Voor DSL maken we gebruik van het geografisch verfijnde breedbandnetwerk van zuster-onderneming BBned. Daar waar DSL nog niet geleverd kan worden, bieden we een flatfee ISDN-oplossing, die eenvoudig ge-upgrade kan worden naar DSL. Zo kan bCentral door heel Nederland haar diensten aanbieden."

bCentral levert op basis van het BBeyond-aanbod het volgende:
· Een professionele Internet-aansluiting, inclusief installatie en configuratie van een ADSL-router en koppeling aan het eigen netwerk. De klant krijgt de beschikking over een eigen ADSL-lijn en kan 24 uur per dag online zijn voor een vast bedrag.
· Een business ISDN-verbinding voor locaties waar nog geen ADSL beschikbaar is. Dit is een verbinding tijdens kantooruren voor een vast bedrag (flatfee). Zodra in het gebied ADSL beschikbaar komt, is een upgrade mogelijk.
· Een doe-het-zelf pakket, dat bestaat uit een ADSL-modem en een splitter. De klant deelt de capaciteit met andere gebruikers binnen zijn bedrijf. Deze verbinding geeft 24 uur per dag Internet-toegang voor een vast bedrag. Deze optie biedt ook de mogelijkheid op te waarderen naar een hogere snelheid en meer capaciteit.
ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) is een techniek om breedband Internet toegang mogelijk te maken over de normale, koperen telefoondraad. Op plaatsen waar ADSL nog niet mogelijk is wordt voor een vast bedrag Internet-toegang via ISDN aangeboden.

BBeyond
BBeyond is een nieuwe service provider, gespecialiseerd in het leveren van breedband Internet access services aan middelgrote en kleine ondernemingen in Nederland. Naast Internettoegang biedt BBeyond aanvullende diensten zoals webhosting, domeinnaamregistratie en e-mail. BBeyond maakt gebruik van het breedbandnetwerk van zusteronderneming BBned dat gebaseerd is op DSL-technologie (Digital Subscriber Line). De belangrijkste investeerder achter BBned is Telecom Italia, waarmee ook BBeyond zich heeft verzekerd van een solide partner. BBeyond is opgericht in maart 2001, heeft 20 medewerkers en is gevestigd in Hoofddorp. Voor meer informatie: www.bbeyond.nl.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Voor meer informatie:
BBeyond, Mirjam Smets, Marketing & communicatie manager, telefoon +31 (0)23-565 99 62 Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.