Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 24-04-2001 Persbericht district Den Bosch

SNELHEIDSCONTROLE (Nieuwkuijk)

Maandagmiddag tussen 15.45 uur en 16.15 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Onsenoortsestraat in Nieuwkuijk. Tegen zes bestuurders van de 115 gepasseerde voertuigen is proces-verbaal opgemaakt. Zij reden sneller dan 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 kilometer per uur. Ook een bromfietser kreeg en bekeuring. Hij reed 63 kilometer per uur.

GESTOLEN CREDITCARD (Rosmalen)

Een onbekend gebleven man heeft maandagavond geprobeerd aan de Jan Heijmanslaan in Hintham een aantal goederen af te rekenen met een vermoedelijk gestolen creditcard. De man liep tegen de lamp toen hem gevraagd werd om een handtekening op de kassabon te zetten. Deze handtekening kwam niet overeenkwam met die op de creditcard. Toen de winkelierster tegen de man zei dat ze moest bellen werd de man kwaad. De vrouw slaagde er in om de goederen en de creditcard terug te pakken maar kreeg daarbij een van de man klap op de arm. De man is daarna hard weggelopen.

INBRAAK (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een bedrijfspand aan Het Geerke in s-Hertogenbosch. Men is via een raam binnen geklommen waarna man met grof geweld een kast heeft opengebroken. Daaruit zijn een geldkistje en een enveloppe met een nog onbekend geldbedrag weggenomen.

COMPUTERS GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Maandagavond zijn uit een bedrijfspand aan de Hoff van Hollantlaan in Rosmalen, drie computers, twee beeldschermen en een printer gestolen. De daders hebben twee ruiten ingeslagen.

DURE MEETAPPARATUUR GESTOLEN (Drunen)

In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een aan het Finlandplantsoen geparkeerde geparkeerde bedrijfsauto. Daarbij is meetapparatuur ter waarde van ongeveer f. 80.000,00 gestolen. De achterruit van de bestelauto werd vernield.

IN GESTOLEN AUTO (s-Hertogenbosch)

Maandagavond is in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 27 jarige man aangehouden. Hij reed in een op 22 april vanaf de Koninginnelaan in s-Hertogenbosch gestolen auto. De verdachte heeft inmiddels bekend de auto te hebben gestolen.

WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Aan de hand van een opgekregen signalement kon de politie vanmiddag in samenwerking met de dienst Stadstoezicht van de gemeente s-Hertogenbosch op Achter de Tolbrug in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 33-jarige verdachte aanhouden. De man was korte tijd daarvoor de detectiepoortjes van een winkel aan de Pastoor de Kroonstraat gepasseerd waarbij het diefstalalarm af ging. De verdachte wist te ontkomen. De verdachte bekende op het politiebureau de diefstal te hebben gepleegd. Hij bleek ook nog gezocht te worden voor een op 6 april gepleegde winkeldiefstal in de Van Berckelstraat in s-Hertogenbosch.