Nederlandse SAPMarkets partner AEPEX realiseert demosysteem voor public exchange

's Hertogenbosch, 24 april 2001 - Vandaag tekenen SAP Nederland en AEPEX, specialist op het gebied van e-chain management en collaboration op basis van mySAP.com en Marketset, een partnerovereenkomst voor SAPMarkets. AEPEX ontwikkeld in samenwerking met SAP het eerste Nederlandse demosysteem voor public exchanges. Dit gebeurt op basis van de software die door SAP Markets en Commerce One gezamenlijk is ontwikkeld: MarketSet 2.0 en Enterprise Buyer 2.0. Hiermee behoren zij tot de eerste installaties wereldwijd.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nu in Nederland op de hoogte stellen van de mogelijkheden van public exchanges (openbaar toegankelijke digitale marktplaatsen). Met de gebruikte software is het tevens mogelijk om private exchanges (http://www.sap.com/press/04_2001/04_19.htm) te bouwen, waarvoor de partijen veel belangstelling signaleren. AEPEX heeft inmiddels een aantal concepten en oplossingen uitgewerkt en verwacht dat in de tweede helft van dit jaar een aantal projecten live gaat en nieuwe projecten worden geïnitieerd. Een hiervan is op het gebied van Supply Chain Hubs, die in 2000 de Nederlandse Logistiekprijs heeft gewonnen. Een ander voorbeeld is op het gebied van private marketplaces voor engineering en construction, waarvan het eerste pilot-project momenteel loopt. De verwachting is dat AEPEX als spin-off van deze innovaties een aantal nieuwe projecten zal gaan uitvoeren.

Mede door de overeenkomst met SAP verwacht AEPEX binnen nu en 2 jaar nog meer aan de bovenkant van de SAP consultancymarkt te gaan opereren. De verwachting is dat alle medewerkers dan ook in die periode hun kennis van digitale marktplaatsen verder gaan verdiepen.

Over AEPEX
AEPEX Business Consultants ondersteunt organisaties en bedrijven bij het continu verbeteren van hun bedrijfsvoering 'by getting the most out of standard SAP'. AEPEX richt zich op e-chain management & collaboration op basis van mySAP.com en SAP Marketplaces. AEPEX legt daarbij de nadruk op de integratie-aspecten van Customer Relationship Management, Supply Chain Management, Collaborative Engineering en andere Collaborative scenario's.

Het dochterbedrijf van AEPEX, AEBIZZ E-Consultants, is specialist in het integreren van applicaties binnen een onderneming én buiten de eigen bedrijfsgrenzen. AEBIZZ maakt hierbij gebruik van 'best of breed' Internet middleware-oplossingen, zoals de SAP Business Connector- en webMethods-producten. AEBIZZ is complementair aan AEPEX en goed gepositioneerd om voor veel marktplaatsinitiatieven de koppelingen tussen ondernemingen te realiseren.

Over mySAP.com
mySAP.com - samengesteld uit business-to-business marktplaatsen, op rollen gebaseerde portals, bedrijfsapplicaties en services voor applicatiehosting - stelt klanten in staat om snel een e-business omgeving te creëren.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in e-business software-oplossingen. Met behulp van mySAP.com verbeteren mensen overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij de operaties en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens. Op dit moment gebruiken ruim 13.500 bedrijven verspreid over meer dan 100 landen software van SAP. Het totaal aantal SAP-installaties is wereldwijd gestegen tot boven 30.000. Met dochterondernemingen in meer dan 50 landen genereerde SAP in boekjaar 2000 een omzet van EUR 6,27 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com.