Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 24 april 2001 Persbericht 2001/25

Gebruikersonderzoek Gorechtpark en Meerwijckgebied

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft besloten om deze zomer een gebruikersonderzoek te laten uitvoeren voor het Gorechtpark en het Meerwijckgebied. Het gemeentebestuur wil van de gebruikers weten wat zij vinden van deze recreatiegebieden. Het college is geïnteresseerd in de redenen van een bezoek, het verhogen van de aantrekkelijkheid en omstandigheden waar bezoekers zich aan storen.

Adviesbureau Vandertuuk uit Beetsterzwaag voert het onderzoek uit. Op basis van de onderzoeksresultaten zal het bureau aanbevelingen doen om beide gebieden aantrekkelijker te maken. Op dit moment ontbreekt het volledig inzicht wie de gebruikers zijn en welke wensen zij op het gebied van de recreatieve mogelijkheden hebben. Aan de raadscommissie Middelen, Sport en Recreatie zal Vandertuuk de resultaten presenteren. De bekendmaking van de onderzoeksresultaten volgt na de zomervakantie.

Methode

In het recreatiegebied Meerwijck aan het Zuidlaardermeer worden zon 400 bezoekers persoonlijk ondervraagd. Ook de recreatie-ondernemers worden in de gelegenheid gesteld hun bevindingen kenbaar te maken. Voor het Gorechtpark worden 1000 personen telefonisch geënqueteerd. De verwachting is dat dit 400 geslaagde interviews oplevert. Ook wordt onderzocht hoeveel bezoekers beide gebieden jaarlijks trekken. Een zogenoemde telslang na de eerste rotonde op de Waesingeweg zal gegevens leveren voor het Meerwijckgebied. Dit apparaat over de weg telt het aantal voertuigen. Persoonlijke tellingen in beide gebieden voorzien ten slotte ook in onderzoeksgegevens.

(top)