PERSBERICHT

Datum 24 april 2001
Nummer 016

BENOEMING

De heer Rudi de Becker (54) is met ingang van 16 april benoemd tot President van de gecombineerde Corporate Express / Samas Office Products Divisie in Europa.

De heer De Becker was vanaf 1998 lid van de raad van bestuur van de Samas Groep waar hij, als één van de drie leden van de raad van bestuur, verantwoordelijk was voor de totale groepsomzet van 1 miljard euro. Daarvoor bekleedde hij functies bij Black and Decker in Europa en Xerox Corporation.

De heer Janhein Pieterse (49), President van de Divisie Office Products Europa, heeft aangegeven Buhrmann aan het einde van 2001 te verlaten en elders zijn carrière voort te zetten. Tot die tijd zal hij aanblijven als Executive Vice President, verantwoordelijk voor een aantal werkmaatschappijen en staffuncties binnen de Divisie Office Products Europa.

De heer Pieterse kwam in 1991 in dienst bij Buhrmann. Hij werd in 1995 benoemd tot President van de Divisie Office Products en heeft sedertdien een belangrijke rol gespeeld bij het opbouwen van de huidige marktpositie van Corporate Express in Europa. Onder zijn leiding groeide de Divisie Office Products Europa van een
omzet van 200 miljoen euro en 1300 medewerkers in 1995 naar een omzet van
1 miljard euro en 5000 medewerkers aan het einde van 2000.