Persbericht

Bisolbruis nu nog gebruiksvriendelijker door grotere verpakking

Alkmaar, 24 april 2001 - Bisolbruis, de bruistabletten bij vastzittende hoest, is een maatje groter geworden, tien in plaats van zes tabletten. Door de grotere verpakking sluit Bisolbruis nog beter aan bij de wensen van de consument. Bovendien is één Bisolbruistablet per dag, totdat de klachten zijn verdwenen, voldoende om snel van het hoesten af te komen. Vanaf 1 mei is Bisolbruis dan ook in tien stuks verkrijgbaar bij drogist en apotheek.

Voor de grotere verpakking is gekozen omdat onderzoeksresultaten van het NIPO (februari 2001) uitwijzen dat van de gebruikers van hoestmiddelen 83% procent bestaat uit een huishouden van twee of meer personen. Vaak hebben in een gezin echter meer personen tegelijkertijd last van hoest. Een verpakking van tien stuks is dus voor de consument veel prettiger. Hierdoor hoeft niet na een paar dagen alweer een nieuwe verpakking te worden gekocht.

De verpakking met tien tabletten is voor de consument goedkoper, in vergelijking met de verpakking van zes tabletten. De verhouding tussen de prijs en de waarde voor de consument is daardoor gunstiger geworden. Bisolbruis is vanaf 1 mei verkrijgbaar in een verpakking van tien stuks voor fl. 14,95 bij drogist en apotheek.
Bisolbruis
Bisolbruis is een bruistablet bij vastzittende hoest. Vastzittende hoest ontstaat als er in de luchtwegen meer slijm wordt gevormd dan normaal. Dit komt bijvoorbeeld voor als gevolg van verkoudheid. Maar ook door het inademen van prikkelende stoffen, zoals tabaksrook en uitlaatgassen. Hoesten is een natuurlijk mechanisme om het overtollige slijm kwijt te raken. Bisolbruis verdunt het slijm, waardoor het slijm loskomt en veel makkelijker kan worden opgehoest.
Bisolbruis is één van de producten die Bisolvon aanbiedt om vastzittende hoest op te lossen. In Nederland is Bisolvon marktleider op het gebied van vastzittende hoest: 23% van de Nederlandse huishoudens heeft Bisolvon in huis als middel tegen hoesten (bron: NIPO, oktober 2000).

Boehringer Ingelheim
Bisolbruis is onderdeel van de Boehringer Ingelheim groep, één van 's werelds grootste farmaceutische organisaties. Het van oorsprong Duitse bedrijf had in 2000 een omzet van ruim 12 miljard Duitse Mark. Hiervan wordt bijna 2 miljard Duitse Mark geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. De Boehringer Ingelheim groep heeft wereldwijd 139 vestigingen en 26.800 werknemers in dienst. Het hoofdkantoor van Boehringer Ingelheim bevindt zich Ingelheim am Rhein in Duitsland. Boehringer Ingelheim is op de Nederlandse markt met verschillende producten aanwezig waaronder het voedingssupplement Pharmaton, het laxeermiddel Dulcolax en de antitranspirant Deoleen. Boehringer Ingelheim heeft 150 mensen in dienst. Het Nederlandse kantoor is gevestigd te Alkmaar.

Noot voor de redactie (