Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 24-04-2001 3e persbericht 24 april 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontroles


- Dinsdag is tussen 13.30 en 15.15 uur een verkeerscontrole gehouden op de kruising Boschdijk Kronehoefstraat Marconilaan. Er werd vooral gelet op het negeren van het rode licht. 11 fietsers, 1 voetganger en 3 bromfietsers gingen hiervoor op de bon. Twee bromfietsers droegen geen helm en kregen ook een bekeuring.


- Op de Tongelresestraat is dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur een autogordelcontrole gehouden. 31 overtreders kregen een bon. Verder gingen drie bromfietsers op de bon omdat ze geen helm droegen en een omdat hij geen certificaat had.

Helmond: Inbraak
Dinsdag voor de middag is ingebroken in een woning aan de Tarbotstraat. Een ruit van de voordeur is vernield. De bewoner mist een stereotoren en enkele computeronderdelen.

Helmond: Snelheidscontroles


- Dinsdag is tussen 8.00 en 10.00 uur op de Burgemeester van Houtstraat op snelheid gecontroleerd. Van de 478 passanten reden er 38 te snel. De snelste reed 73 km/u.


- Tussen 11.00 en 13.00 uur is op de Wethouder Ebbenlaan gecontroleerd. 779 voertuigen passeerden de radarapparatuur en 120 bestuurders deden dat te snel. De snelste reed 87 km/u.


- Op de Bakelsedijk is tussen 13.20 en 14.20 uur gecontroleerd. Van de 198 voertuigen reden er 47 te snel. Hier reed de snelste 81 km/u. Op alle controleplaatsen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Oirschot: Man gewond bij aanrijding
Een 43-jarige man uit Oirschot is dinsdagmiddag om 15.20 uur gewond geraakt toen hij met zijn personenauto van de weg raakte. Hij reed over de Spoordonkseweg en in een bocht naar links raakte hij de macht over het stuur kwijt. Nadat hij een paaltje had geraakt, raakte hij aan de rechterzijde van de weg twee bomen, sloeg over de kop, schoof naar de linkerzijde van de weg, raakte ook daar een boom en kwam daarna tot stilstand. De brandweer haalde de man, die buiten bewustzijn was, uit de auto. Hij is naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar kwam hij bij kennis. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. De verwondingen zijn onbekend. Er is een bloedproef genomen.

Deurne: Zakkenrollerij
Een 62-jarige Deurnese vrouw is dinsdag rond 13.00 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw was aan het winkelen in een supermarkt aan De Martinet. Bij de kassa miste zij haar portemonnee die zij in haar jaszak had gedaan. In de portemonnee zaten enkele pasjes en ongeveer fl. 300,=.

Wintelre: Snelheidscontrole
Dinsdag is tussen 11.25 en 14.00 uur op de Oirschotsedijk een snelheidscontrole gehouden. Van de 201 gecontroleerde voertuigen reden er 20 te snel. De snelste reed 104 km/u. 80 is daar toegestaan.

Mierlo: Aanrijding
Bij een aanrijding tussen een personenauto en een taxibusje zijn dinsdag om 16.20 uur twee personen gewond geraakt. De aanrijding gebeurde op de kruising Geldropseweg Prelaat Brantenstraat. De 46-jarige bestuurster van het taxibusje uit Someren reed over de Geldropseweg en reed op de kruising door rood. Daardoor reed zij tegen een personenauto die vanuit de Prelaat Brantenstraat de kruising op kwam gereden. Door de botsing draaide personenauto 180 graden en kwam tot stilstand tegen twee betonnen blokken. De inzittende vrouwen, 19 en 16 jaar oud, beiden uit Mierlo klaagden over pijn aan ribben en nek. Zij zijn naar het St. Annaziekenhuis gebracht.