24 april 2001

ChristenUnie wil landelijk platform

Verzet tegen vaccinatieverbod Europese Unie is krachteloos door versnippering

Er bestaat veel verschil van mening over de bestrijding van de MKZ-crisis, maar over één ding is iedereen het eens: Het vaccinatieverbod van de Europese Unie moet van de baan, zodat de massavernietiging van gezonde dieren kan worden voorkomen! Het verschil van mening over andere zaken mag dit geluid niet langer overstemmen. Dat schrijft Dick Stellingwerf van de ChristenUnie in een brief aan alle Tweede Kamerfracties en een aantal landelijke organisaties. Hij stelt voor om de krachten te bundelen en met een nationale actie de druk op de Europese Unie te vergroten.

Stellingwerf meent dat de vele particuliere initiatieven te versnipperd zijn om voldoende slagkracht te ontwikkelen: Er moet een landelijk platform komen dat de massale steun voor afschaffing van het vaccinatieverbod mobiliseert. De woordvoerder van de ChristenUnie verwacht dat zon platform miljoenen handtekeningen kan verzamelen. Deze handtekeningen moeten worden aangeboden aan de Europese Commissie en de Europese Raad van Ministers.

Organisaties die een landelijk netwerk hebben en betrokken zijn bij de MKZ-problematiek zijn bij uitstek geschikt om een landelijk platform te vormen. Stellingwerf denkt daarbij naast LTO aan de Dierenbescherming, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunst, het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt en de Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten. Hij roept deze organisaties op het initiatief te nemen tot de oprichting van een landelijk platform en vraagt van de politieke partijen om dit initiatief vervolgens te steunen.