Het Kort Geding dat de WIGG (Wanadoo Internet
Gebruikers Groep) tegen kabelinternetprovider Casema/Wanadoo heeft aangespannen zal op dinsdag 24 april om 11:30 uur in Den Haag dienen.

Na bijna twee jaar vruchteloos onderhandelen met
Casema heeft de WIGG die inmiddels ruim 2200 gedupeerde Casema/Wanadoo abonnees als lid heeft, besloten het oordeel van de rechter te vragen.

De twee belangrijkste eisen in het Kort Geding
zijn:

-Casema dient een duidelijke omschrijving te geven van de kwaliteit die de klant van de internetdienst mag verwachten. Daarbij moet Casema een minimugarantieniveau noemen. Deze eis is eerder ook door de Consumentenbond geformuleerd.


-Omdat Casema sinds de introductie van haar
internetdienst in 1997 nooit de beloofde prestaties heeft geleverd en desondanks beterschap is blijven beloven, eist de WIGG een gedeelte van het betaalde abonnementsgeld terug. De totale vordering bedraagt aldus meer dan tien miljoen gulden.

Nog dagelijks kampen Casema/Wanadoo abonnees met
niet werkende verbindingen of zeer trage verbindingen. E-mail kan vaak niet worden opgehaald of verzonden of raakt zoek.

Op www.speedtest.nl meten dagelijks duizenden abonnees van verschillende providers de snelheid van hun verbinding. Op deze site is te zien dat Casema de slechtste provider van Nederland is.

Casema die vooralsnog een monopoliepositie op de
kabel heeft gaat ondanks haar erkenning dat de systemen overbelast zijn door met het aansluiten van nieuwe abonnees. De WIGG ontvangt behalve duizenden klachten over de kwaliteit van het internet ook veel klachten over het feit dat Casema schriftelijke klachten van abonnees niet beantwoordt. Ook is de helpdesk slecht bereikbaar en zijn er veel problemen met de financiele administratie waardoor zonder machtiging geld van de rekeningen van de abonnees wordt afgesschreven.

Wekelijks meldt Casema tientallen storingen
waardoor veel abonnees in het geheel geen toegang tot het internet kunnen krijgen.

Mr.J. Borsboom van het advocatenkantoor Borsboom
& Hamm te Barendrecht zal namens de WIGG optreden. De WIGG verwacht dat veel abonnees de zitting zullen bijwonen.

Nadere informatie :