Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 24-04-2001
Verzoek planschadevergoeding

Een bewoner van de Hoogdijk in Middelbeers vraagt een planschadevergoeding, vanwege de bouw van een bedrijfshal achter de woning. Het college neemt dit verzoek in behandeling.

Kosten procedure Woonbegeleidingscentrum

De vervoerskosten voor twee bewoners van het Woonbegeleidingscentrum zijn stopgezet. De bewoners voeren nu een juridische procedure bij de rechtbank. De gemeente heeft toegezegd de juridische kosten van deze procedure (bijna 300 gulden) te betalen.

Grond Gilde Sint Joris

Gilde Sint-Joris is van plan grond aan te kopen op De Stad. Deze grond is volgens het bestemmingsplan landschappelijk waardevol gebied. Het college wil zich wel bij de provincie inspannen voor verplaatsing van het voormalige gildeterrein aan de Wevershoek naar De Stad.

Verkoop voormalige huurwoning

Een woning aan de Margrietstraat in Middelbeers is in 1995 verkocht. De eigenaar krijgt toestemming voor doorverkoop aan een inwoner van Oirschot of aan iemand die economisch gebonden is aan Oirschot.

Geen spoelplaats op gemeentewerf

Vanwege MKZ moeten wagens voor biggentransporten ontsmet worden op een erkende spoelplaats. De provincie heeft de gemeente gevraagd zon spoelplaats in te richten op de gemeentewerf. Dit is echter niet mogelijk, omdat op de gemeentewerf niet voldaan kan worden aan de eisen van een dergelijke spoelplaats.