Amsterdam, 24 april 2000

PERSBERICHT

Stephen Layton: de nieuwe chefdirigent van het Nederlands Kamerkoor Met ingang van 1 januari 2002 zal de Engelse dirigent Stephen Layton de nieuwe chefdirigent van het Nederlands Kamerkoor worden.
In de eerste helft van het seizoen 2001-2002 zal Tonu Kaljuste afscheid nemen van het Nederlands Kamerkoor als chefdirigent van het Nederlands Kamerkoor, een functie die hij sinds de zomer van 1998 vervulde. Hij heeft ook zijn chefdirigentschappen bij het Zweeds Radiokoor en het Ests Philharmonisch Kamerkoor beeindigd, om meer projectmatig te kunnen gaan werken. Zowel Kaljuste als het Nederlands Kamerkoor hopen en verwachten dat hij in volgende seizoenen terug zal keren als gastdirigent. In Nederland zal hij zijn laatste concerten als chefdirigent geven met het programma A cappella ambassadeurs, gevolgd door een tournee door de Verenigde Staten van Amerika.

Stephen Layton dirigeerde het Nederlands Kamerkoor voor het eerst in het najaar van 1998. Deze kennismaking beviel zo goed, dat Stephen Layton in het seizoen 2000-2001 teruggevraagd werd voor het dirigeren van twee projecten. Hij wordt gezien als een logische keuze voor de opvolging van Tonu Kaljuste als chefdirigent van het Nederlands Kamerkoor. Layton is ook chefdirigent van de vocale ensembles Polyphony en de Holst Singers. Daarnaast is hij vaste gastdirigent van het Deens Nationaal Radio Koor en werkt hij regelmatig samen met de BBC Singers en de English National Opera. Layton is bovendien de vaste dirigent en organist van de Temple Church in Londen.

Milhaud & Messiaen

Stephen Layton werkt op dit moment met het Nederlands Kamerkoor aan de voorbereiding van een serie concerten met werken voor koor a cappella van Darius Milhaud en Olivier Messiaen. De concerten vinden plaats in de Pieterskerk in Utrecht (do 26 april), Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar (vr 27 april), Musis Sacrum in Arnhem (za 28 april), Beurs van Berlage in Amsterdam (do 3 mei), Oosterpoort in Groningen (za 5 mei) en in de Miniemenkerk in Brussel (zo 6 mei).

Tijdelijk adres Nederlands Kamerkoor

In verband met de verbouwing van de panden van huisbaas Muziekgroep Nederland aan de Paulus Potterstraat 12, 14 en 16, is het kantoor van het Nederlands Kamerkoor voor een jaar ondergebracht in het World Fashion Centre. Het tijdelijke bezoekadres is:
WFC, 2e toren, 8e verdieping, ruimte 02, Koningin Wilhelminaplein 13 in Amsterdam.
Het tijdelijke postadres is: Postbus 69418, 1060 CL Amsterdam. De telefoon- en faxnummers zijn ongewijzigd.