G-KRACHT

Ontwerpwedstrijd voor jongeren over zinloos geweld

Gratis drukwerk voor de Stichting Tegen Zinloos Geweld

Jongeren kunnen deelnemen aan een ontwerpwedstrijd met 'zinloos geweld' als thema. De opdracht is een grafisch communicatiemiddel te ontwerpen dat de Stichting Tegen Zinloos Geweld kan gebruiken. Bijvoorbeeld een ansichtkaart, poster of sticker. De wedstrijd is een initiatief van G-Kracht. Dit is de publiciteitscampagne van de grafimedia branche.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De wedstrijd wordt afgerond met een prijsuitreiking tijdens de Grafivak, die van 24 april tot en met 28 april 2001 in de RAI in Amsterdam wordt gehouden. De Grafivak is dé grafische vakbeurs, waar zo'n 30.000 bezoekers komen. De bedoeling is dat tijdens deze beurs het product van de winnaar op aanwezige drukpersen wordt geproduceerd.

Lieveheersbeestjes
December vorig jaar is een grafische vakprijs toegekend aan de Stichting Tegen Zinloos Geweld. De Stichting, die zich vooral op jongeren richt, heeft tot doel het toenemende zinloos geweld in de samenleving te stoppen. Zij maakt hierbij gebruik van diverse media. De inzet van drukwerk (met de bekende lieveheersbeestjes) speelt een belangrijke rol.

De wedstrijd zal jongeren aan het denken zetten over het fenomeen zinloos geweld. Daarnaast kan de Stichting Tegen Zinloos Geweld gebruik maken van de beste ontwerpen en het drukwerk dat kosteloos wordt gemaakt. Naast leerlingen van grafische scholen en lycea, die via de scholen worden benaderd, krijgen jongeren van buiten de branche de kans deel te nemen. Zij krijgen hiermee de mogelijkheid kennis te maken met de grafimedia branche en een idee geheel uitgewerkt te zien.

Prijsuitreiking
Tijdens de Grafivak is er aandacht voor de wedstrijd. Bedoeling is dat een bekende persoonlijkheid op de eerste beursdag, 24 april, de prijzen bekend maakt. Ook is er vanaf dan een tentoonstelling te zien met alle ontwerpen.

Informatie
Het wedstrijdformulier kan binnenkort van de G-Kracht website gedownload worden (www.g-kracht.nl). Wie mee wil doen of meer wil weten over deze ontwerpwedstrijd kan ook bellen met het G-Kracht informatienummer 0900-445 55 55.

Voor de redactie: nadere informatie over dit bericht is verkrijgbaar via Femke Nelissen van het G-Kracht projectbureau, telefoon 0318-539 111.

22 jan 01 14:43