European Marketing Information Services NV


24 april 2001
RvC EMiS treedt af

"De leden van de Raad van Commissarissen van EMiS n.v. hebben besloten om met onmiddellijke ingang af te treden, aangezien de Raad van mening is onder de huidige omstandigheden niet te kunnen toekomen aan het uitoefenen van zijn taken in het belang van alle bij de vennootschap en de onderneming betrokkenen.

Op 26 maart jl. heeft een aandeelhouder zich tot de Raad van Commissarissen gewend, zeggende op te treden "namens grootaandeelhouders van EMiS vertegenwoordigende ruim 60% van het aandelenkapitaal van de vennootschap". In die brief gaf de aandeelhouder aan dat er sprake was van "een majeure koerswijziging van EMiS". In dat kader wenste de aandeelhouder een wijziging in de bezetting van de Raad van Commissarissen door te voeren.

De Raad van Commissarissen acht dit optreden niet in het belang van aandeelhouders en constateert dat het niet de vereiste transparantie heeft. Door het ontbreken van een bevredigende toelichting op wat wordt bedoeld met een majeure beleidswijziging en gezien de handelwijze en de gevolgde procedure, is ook het belang van de vennootschap en de met haar verbonden onderneming in het geding".

Raad van Commissarissen
EMiS, European Marketing Information Services n.v.