ABVAKABO FNV

24 april kaderbijeenkomst CAO Ziekenhuizen

Kom naar de landelijke Kaderbijeenkomst over de CAO Ziekenhuizen - op 24 april in Den Haag!

Wat ging vooraf?
Begin april zijn de onderhandelingen over een nieuwe CAO-ziekenhuizen door de werkgevers afgebroken. Uw vertegenwoordigers konden daaruit maar één conclusie trekken: als de NVZ niet bereid is tot open en reële onderhandelingen zullen we die onderhandelingen moeten afdwingen!

ABVAKABO FNV heeft zijn leden schriftelijk geïnformeerd over de situatie. Overal in het land hebben poortacties en lunchbijeenkomsten plaatsgevonden om de werknemers in het ziekenhuis te informeren. Verder zijn in het hele land ledenraadplegingen georganiseerd. De bonden in de ziekenhuizen hebben vaak samengewerkt om dit van de grond te krijgen. We hebben de leden de volgende vragen voorgelegd:
· moeten wij de NVZ een ultimatum stellen?

· zijn de leden bereid actie te voeren als een positieve reactie van de NVZ op het ultimatum uitblijft?
In de kaderbijeenkomst maken we de balans van de ledenraadplegingen op.

Karakter van de bijeenkomst
De bijeenkomst is in bedoeld om te inventariseren of de leden van ABVAKABO FNV de lijn steunen die wij als onderhandelaars hebben gekozen. De vijf bonden zullen hun visie op de situatie geven en op hoe het nu verder moet. Iedereen heeft hard gewerkt om in korte tijd veel te organiseren. Dat is gelukt en mag gevierd worden. Daarom zal de bijeenkomst een feestelijk tintje krijgen met muziek van de band 'Diep Triest'. Het is (nog) niet nodig de bijeenkomst een uitbundig 'actiekarakter' te geven. We roepen u op T-shirts, petjes en dergelijke te bewaren tot de daadwerkelijke acties. Spandoeken en andere individuele uitingen van actiebereidheid zijn natuurlijk van harte welkom!

Uitnodiging
Hierbij nodigen wij u, als kaderlid van onze bond, van harte uit bij die bijeenkomst aanwezig te zijn. U mag deze uitnodiging beschouwen als een uitnodiging in de zin van artikel 4 van de uitvoeringsregeling Verlof van de CAO-ziekenhuizen. Neem zoveel mogelijk collega's mee!

Waar en wanneer?
De bijeenkomst vindt plaats:
24 april 2001
Van 14.00 tot 16.00 uur
in de Van Goghzaal van het Nederlands Congresgebouw te Den Haag

Vervoer
Vervoer vanuit de regio's van ABVAKABO FNV in soms met bussen geregeld. Kijk voor meer informatie op het internet onder www.abvakabo.nl/zorgactie of bel met het telefoonnummer van het Regionale Actiecentrum. Adressen en telefoonnummers staan op de achterzijde van deze uitnodiging vermeld. Reist u zelfstandig met het openbaar vervoer, dan kunt u uw reiskosten declareren in de foyer bij de Van Goghzaal. U bereikt het Ned. Congres Centrum vanaf Centraal Sation met tram 7. Vanaf station Hollandse Spoor neemt u tram 8 en stapt u op de halte Hofweg over op tram 7.

Wij hebben alle hulp nodig.
In tijden van actie blijkt dat een vakbond zonder actief kader met de mond vol tanden staat. ABVAKABO FNV heeft in het verleden altijd een beroep op zijn kaderleden kunnen doen en is daar trots op. Ook nu hebben we u nodig!

Kom daarom massaal naar Den Haag op 24 april!

Uw onderhandelaars,
Tim de Jong en Jan Vos

meer info: http://www.abvakabo.nl/zorgactie