Persbericht

Tuinen sieren Zomerzegels

De Zomerzegels 2001 met daarop bekende tuinontwerpen, hebben een fleurige uitstraling. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp die de zegels verkoopt, heeft bewust gekozen voor veel gevraagde afbeeldingen. Van elk velletje Zomerzegels van f 7,20 gaat een derde deel naar het goede doel: ouderen die hulp nodig hebben.

Jaarlijks ondersteunt het Nationaal Fonds Ouderenhulp met de opbrengsten honderden projecten voor deze doelgroep. Bijvoorbeeld activiteiten die gericht zijn op eenzaamheid of dementie onder ouderen. Maar ook projecten die ervoor zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

In de toekomst is meer geld nodig voor dergelijke projecten. Het aantal ouderen groeit. In 2025 is bijna de helft van de Nederlandse bevolking 55 jaar of ouder. Maar ook het verschil tussen de rijke en arme ouderen wordt almaar groter. Met name voor deze laatste groep ouderen is hulp nodig.

Het Fonds is houder van het CBF-Keur en behoort daarmee tot de betrouwbare organisaties voor goede doelen.

Vanaf 24 april tot eind augustus zijn Zomerzegels verkrijgbaar bij Albert Heijn, Vroom & Dreesmann, Postkantoren en bij de Brunawinkels. In sommige plaatsen zijn de Zomerzegels ook te koop bij vrijwilligers van het Fonds.