NATIONAAL FONDS OUDERENHULP

Zomerzegels steunen ouderen

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp start vandaag -24 april- de verkoopactie van de nieuwe Zomerzegels. Jaarlijks ondersteunt het Fonds met de opbrengsten honderden projecten voor hulpbehoevende ouderen in Nederland. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp is houder van het CBF-Keur, een keurmerk voor organisaties voor goede doelen.

Het thema van de Zomerzegel 2001 is 'Kwekerijtuinen in Nederland'. De Zomerse zegels hebben een fleurige uitstraling. Van elk velletje Zomerzegels van f 7,20 gaat een derde deel naar het goede doel. Het Nationaal Fonds Ouderenhulp financiert hiermee activiteiten die bijvoorbeeld gericht zijn op eenzaamheid of dementie onder ouderen. Maar ook projecten die ervoor zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

In de toekomst is meer geld nodig voor dergelijke projecten. Het aantal ouderen groeit. In 2025 is bijna de helft van de Nederlandse bevolking 55 jaar of ouder. Maar ook het verschil tussen de rijke en arme ouderen wordt almaar groter. Met name voor deze laatste groep ouderen is hulp nodig.

Zomerzegels zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Vroom & Dreesmann, Postkantoren en bij Bruna. In veel plaatsen zijn de Zomerzegels ook te koop bij vrijwilligers van het Fonds.