Gemeente Soest

Nieuws

B&W besluiten
Op 't Hoogt actueel
Verschijningsdata
Collecten
Verleende vergunningen
Vacatures
Lockerbie

WEGWERKZAAMHEDEN

Op 24 april a.s. ondervindt het verkeer op de Clauslaan/Emmalaan hinder van wegwerkzaamheden. Er wordt een plateau aangelegd ter ondersteuning van de 30 km/uur.

Dinsdag 24 april informatieavond aanpak verkeersproblemen Ossendamweg en omgeving

Het gemeentebestuur wil de doorstroming, de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van de Ossendamweg verbeteren. De omgeving van de Ossendamweg heeft te lijden onder de opstoppingen en de matige bereikbaarheid. Daarom wil de gemeente, samen met bewoners en belanghebbenden, oplossingen bekijken die op korte termijn de situatie kunnen verbeteren. Het is de bedoeling hiervoor een werkgroep samen te stellen die dit voorjaar met voorstellen voor oplossingen komt.

De gemeente nodigt daarom alle bewoners en belanghebbenden uit voor een informatieavond. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 24 april a.s in het restaurant van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein, aanvang 19.30 uur.

Op die avond wil het gemeentebestuur:

u in het kort iets vertellen over de aanleiding van dit project en het grote kader;
aan u vragen wat volgens u de belangrijkste verkeersproblemen op de Ossendamweg (en omgeving) zijn;
u vragen welke oplossingen er volgens u denkbaar zijn; vragen wie er in een werkgroep op een drietal avonden wil doorpraten over problemen en oplossingen.

De gemeenteraad heeft in de zomer van 2000 de ,Startnotitie Hoofdwegenstructuur' aangenomen. Hierin is de Ossendamweg duidelijk als knelpunt naar voren gekomen. Er wordt een twee-sporenbeleid ingezet: het eerste spoor is het beoordelen het functioneren van het hoofdwegennet op lange termijn. Van de werkgroep wordt verwacht dat zij zich bezighoudt met het tweede spoor: de oplossingen die op korte termijn zijn te realiseren. Wij denken daarbij aan maatregelen tegen sluipverkeer, andere of betere afstelling van verkeerslichten, oversteekvoorzieningen, aansluitingen en routes van en naar woonstraten et cetera. Dit zijn bij uitstek ook maatregelen die de buurt en de bewoners aangaan. Daarom moeten ze in overleg worden opgesteld. U bent van harte welkom op 24 april. Voor meer informatie kunt u bellen met Ad van Wanroij, 035 - 6093684.

Aanscherping maatregelen en uitbreiding dringende adviezen MKZ-bestrijding (12 april 17.30 uur)

Al enige weken kampt Nederland met het gevaarlijke virus mond- en klauwzeer (MKZ). Bij dit landelijke probleem voert de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV) de regie. De gemeente Soest neemt maatregelen en adviseert inwoners voorzorgsmaatregelen te nemen om besmetting van het MKZ-virus te voorkomen. De gemeente Soest drukt iedereen op het hart zijn of haar eigen verantwoordelijkheid te nemen. Het MKZ-virus kan zich immers makkelijk verspreiden. Een overzicht van de maatregelen en de adviezen, die gelden tot nader bericht:

MAATREGELEN

Honden
In álle natuurgebieden, dus ook in het gebied Korte en Lange Duinen, is het dringende advies álle honden aan de lijn te hebben.

Eigenaren van evenhoevige dieren
Inwoners van de gemeente Soest die evenhoevige dieren hebben, zoals geiten en schapen, maar ook herten en lamas, mogen geen bezoek ontvangen. Plaats zo nodig een brievenbus aan de weg, zodat de postbode het erf niet op hoeft. Eigenaren van evenhoevige dieren doen er verstandig aan hun erf zo min mogelijk te verlaten. Plaats waar mogelijk ontsmettingsmatten met halamiet of citroenzuur bij de ingang van het erf. Isoleer de evenhoevige dieren en laat geen mensen in contact komen met deze dieren. De evenhoevige dieren mogen niet worden verplaatst. Controleer de dieren regelmatig op verschijnselen van MKZ, bijvoorbeeld blaasjes of blaren in de mond. Raadpleeg bij twijfel of waarneming uw dierenarts.

Ophalen afval
Huishoudelijk afval en bedrijfsafval van boerenbedrijven en inwoners die evenhoevige dieren hebben, wordt opgehaald als het afval aan de openbare weg wordt aangeboden. Het afval moet in gesloten containers zitten, die aan de buitenkant zijn ontsmet. Is de container geleegd, dan moeten de binnen- en buitenkant worden ontsmet. Grof huisvuil wordt niet opgehaald. Dit afval dient op het bedrijf of bij de woning te blijven.

Paarden
Het vervoer van paardachtigen vanaf en naar gespecialiseerde bedrijven is geheel vrij binnen Nederland. Vervoer tussen gemengde bedrijven (dat zijn bedrijven waar paardachtigen en evenhoevigen verblijven) is toegestaan, maar alleen in de afzonderlijke compartimenten. Nederland is in verband met de MKZ-crisis verdeeld in meerdere gebieden. De gemeente Soest valt onder gebied Noord 1. Dit gebied omvat grofweg de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

ADVIEZEN

Buitengebied
Mond- en klauwzeer bestrijden is buitengebied mijden! Met gele borden worden mensen gevraagd niet in het buitengebied te komen als ze daar niets te zoeken hebben.

Natuurgebieden
Het gemeentebestuur verzoekt bezoekers aan de natuurgebieden van Soest zich aan de volgende regels te houden:

vermijd contact met reeën;
neem geen eten of voer voor dieren mee; blijf op de paden (de Korte en Lange Duinen zijn vrij toegankelijk)
houd uw hond aan de lijn;
betreed het gebied niet met paarden;
bezoekers die recent (de afgelopen 5 dagen) op MKZ-besmette of verdachte terreinen of bedrijven in binnen of buitenland zijn geweest, dienen natuurterreinen niet te betreden; volg de aanwijzingen op van de beheerder.

Caravan of camper gestald bij een bedrijf met evenhoevigen Met uitzondering van het vaccinatiegebied Noord Veluwe is het ophalen van een caravan of camper die gestald is op een bedrijf met evenhoevigen toegestaan onder de volgende voorwaarden:

De eigenaar van de caravan/camper maakt een afspraak met de stallinghouder om het voertuig op te halen;
De stallinghouder haalt het voertuig uit de stalling en ontsmet de wielen;
De eigenaar van de caravan/camper neemt zijn voertuig over op de openbare weg, dus niet op het erf.

Afgelaste activiteiten
In verband met de MKZ-crisis kunnen allerlei activiteiten zijn afgelast. Geadviseerd wordt contact op te nemen met de organiserende instantie over het wel of niet doorgaan van de activiteit. Alle adviezen staan op de gemeentelijke website www.soest.nl onder het kopje Nieuws en op de gemeentelijke teletekst-pagina 151 (kanaal 29 kabel frequentie 534.25 Mhz).

Voor meer informatie kan met contact opnemen met de MKZ-infolijn 0800 1556 en via de website van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: www.minlnv.nl/mkz

Internetdiscussie over mobiliteitsstelling uitgebreid met 'poll'

Al enige tijd organiseert de gemeente een mobiliteitsdiscussie op haar website www.soest.nl. De stelling voor de maand maart had het stimuleren van fietsen naar het werk als onderwerp. Uit de reacties heeft de gemeente geleerd dat er meer vormen van belonen te bedenken zijn dan het geven van korting op de ziekenfondspremie. Ze heeft die nu op een rijtje gezet en behalve het leveren van een tekstuele bijdrage, kunnen inzenders nu ook één voorkeur voor een beloningsvorm aangeven. De uitslag wordt later bekend gemaakt. Wie geen internetaansluiting heeft kan per post meedoen.

Prolongatie van stelling in aangepaste vorm
De mobiliteitsstelling van vorige maand wordt in aangepaste vorm geprolongeerd en luidt nu:
'Dagelijks fietsen naar het werk is goed voor de conditie en bevordert de gezondheid.
Overheid, stimuleer dit door werknemers die dit trouw doen te belonen door middel van
Het discussieplatform is voor internetters via het blokje "discussie" met enkele klikken te bereiken vanaf de homepage www.soest.nl. Wie niet over internet beschikt kan een ongefrankeerde brief sturen aan Gemeente Soest, afd. G&M, Antwoordnummer 120, 3760 VB Soest, onder vermelding van 'mobiliteitsdiscussie', linksboven op de envelop

Poll
Deelnemers kunnen via de 'poll' voorts één voorkeur uitspreken over de wijze waarop fietsen naar het werk beloond zou moeten worden, te kiezen uit: a. korting op ziekenfondspremie; b. premie aankoop fiets; c. premie fietsonderhoud; d. premie regenkleding; e. uitbreiding fiscale aftrek.

Response vorige maand
In maart was de stelling toegespitst op korting op de premie ziektekostenverzekering als vorm van belonen. Degenen die reageerden bleken dit niet de enige, laat staan de beste stimulans te vinden. De in de poll opgenomen alternatieven zijn ontleend aan de reacties van de inzenders Wilting en Van Dijk uit Soest. Een bijzondere, toepasselijke bijdrage aan de discussie vormt het gedicht 'De auto (is) de baas' uit de bundel 'In onze straat' van de hand van oud-wethouder Jan Menne (met toestemming van de auteur door de gemeente geplaatst)

Voorlichtingscampagne
"Mateloos Mobiel' is de voorlichtingscampagne waarmee de gemeente het gebruik van alternatieven voor de auto wil stimuleren. Belangrijk onderdeel vormt de verspreiding van een aantrekkelijke plattegrondkaart met compacte en heldere informatie over deze alternatieven (fiets, trein, bus, treintaxi, enz.). Aan de samenstelling hiervan wordt momenteel hard gewerkt. De gemeente betrekt hierbij een klankbordgroep met belangstellende burgers en enkele 'mobiliteitspartners', zoals NS, busmaatschappij Connexxion, de Fietsersbond, enz.

Reiniging tijdens feestdagen in april 2001

Op Goede Vrijdag 13 april 2001, wordt op de normale wijze afval ingezameld. Tevens is het afvalstoffendepot open. Het kantoor van het Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) is op deze dag gesloten.

Op maandag 16 april, 2e paasdag, wordt geen afval opgehaald en is het afvalstoffendepot gesloten. In de afvalkalender 2001 kunt u zien op welke datum uw container wordt geleegd door het RMN.

Op maandag 30 april, koninginnedag, wordt geen afval ingezameld en is het afvalstoffendepot gesloten. Voor de gewijzigde inzameldag verwijzen wij u naar de afvalkalender.

Op alle andere dagen in de maand april zijn wij tijdens de normale werkuren van 8.00 tot 12.00 en 12.30 tot 16.00 telefonisch bereikbaar op 035- 60 39 222. Wilt u grofvuil aanmelden, dan kunt u tijdens deze uren (gratis) bellen naar nummer 0800 - 766 2000.

Nieuwsbrief Klankbordgroep Bestuurlijke Vernieuwing Nr 1

Op 14 maart heeft onder voorzitterschap van burgemeester Janssen de eerste bijeenkomst plaatsgevonden van de klankbordgroep bestuurlijke vernieuwing.
De bedoeling is dat deze groep met elkaar nadenkt en ideeën aanlevert over hoe de betrokkenheid/communicatie tussen inwoners van Soest en de gemeente verbeterd kan worden. Mogelijke thema's zijn: de één-loketfunctie en de dienstverlening, het interactieve proces van de toekomstoriëntatie, en andere specifieke thema's.

Er waren 40 burgers aanwezig. Het was een gemêleerd gezelschap: waaronder een aantal ouderen, een jongere (25 jaar), 10 vrouwen, 4 Soesterbergers en 4 mensen van allochtone afkomst. Een aantal mensen is afkomstig uit de communicatiewereld; er zijn deelnemers uit bewonersverenigingen en natuurlijk mensen die algemeen betrokken zijn bij het gemeentelijk beleid.

Door de bijzondere werkwijze van de voorzitter werd het een levendige avond. Er was een open agenda en deze avond werd gebruikt om te kijken of de klankbordgroep gezamenlijk tot een werkwijze en inventarisatie kon komen. Heel nadrukkelijk wilde de burgemeester de klankbordgroep de vrijheid geven om zonder politieke of bestuurlijke inmenging aan de gang te gaan (bestuurlijke vernieuwing). Deze open en vrije aanpak leidde tot een geanimeerde discussie, die er uiteindelijk toe leidde dat een meerderheid de uitdaging om op deze manier te werken wel wilde aangaan.

De klankbordgroep heeft besloten tot de volgende bijeenkomst in een drietal werkgroepjes uiteen te gaan. Deze werkgroepen die alleen uit burgerleden bestaan buigen zich over de volgende onderwerpen:
1. Communicatie (inclusief informatievoorziening en ICT)
2. Cultuur en cultuuromslag

3. Leefbaarheid in de wijkomgeving

Een aantal mensen is als voorzitter aangewezen. Zij zullen samen met de overige werkgroepleden voor de volgende bijeenkomsten een presentatie over de genoemde thema's voorbereiden. Het uiteindelijke doel is om in een vijftal bijeenkomsten voor de komende raadsverkiezingen een visie te hebben ontwikkeld op eigentijdse manieren van interactie tussen bestuur en burger en tussen burgers onderling in relatie tot de overheid.

De volgende bijeenkomsten vinden plaats op 27 juni, 26 september, 19 december en 20 februari.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Marit Stam, coördinator bestuurlijke vernieuwing, tel 035-6093680 (di-wo-vr) of per e-mail stams@soest.nl

Wijkschouw "De Engh": woensdagavond 25 april

Binnenkort zal weer de jaarlijkse wijkschouw voor de wijk De Engh worden gehouden. Dit is het gebied dat wordt begrensd door: Spoorlijn Baarn-Utrecht, Molenstraat, Beukenlaan, Nieuweweg, Talmalaan en Verlengde Talmalaan. Bewoners van dit deel van Soest kunnen dan hun wensen of problemen over hun woonomgeving bespreken met de organisaties, die verantwoordelijk zijn voor de woonomgeving. Dat zijn de gemeente, Woningstichting Achtgoed, de politie en het welzijnswerk. Tijdens een fietsronde door de wijk worden alle knelpunten bekeken. De wijkschouw start op woensdagavond 25 april om 19.00 uur bij buurthuis De Engh, Albert Cuyplaan 200. Vanaf 18.30 uur staat de koffie klaar.

De gemeente streeft ernaar om ter plekke antwoord te geven op de vragen. Om dit mogelijk te maken is het belangrijk dat van tevoren bekend is welke vragen verwacht kunnen worden. Wie tijdens de wijkschouw iets aan de orde wil stellen kan dit vooraf telefonisch of schriftelijk melden bij buurthuis "De Engh". Graag bij melding duidelijk uw naam, adres, telefoonnummer, de plaats en de aard van de klacht vermelden. Voor vragen en meldingen kunt u zich richten tot Jolanda Dijkman: buurthuis "De Engh" Albert Cuyplaan 200 tel. 6021987.

Wie niet in de gelegenheid is de wijkschouw bij te wonen, kan verzoeken over het onderhoud van de woonomgeving altijd melden bij het Meldpunt Woonomgeving, tel 6093666.

Markering bomen leidt niet zonder meer tot kappen

De afdeling Groen en Milieu heeft onlangs in het openbaar groen van de Boerenstreek, Turfstreek en Koperwiek een aantal bomen met roze stippen gemarkeerd. Onbedoeld is hierdoor bij omwonenden de indruk ontstaan dat de gemerkte bomen gekapt zullen worden. Dit is niet het geval.

De inventarisatie die de gemeente heeft uitgevoerd moest antwoord geven op de vraag welke bomen gekapt moeten worden als de oude functie van de houtwal in ere wordt hersteld. Vanwege het onverwacht grote aantal bomen dat aan de gestelde criteria beantwoordde is besloten de functie van het groen, waarin deze bomen staan, opnieuw te beoordelen en voorlopig niet tot kappen van de gemerkte bomen over te gaan. Wel gaat de gemeente onderzoeken of de aanwezige bomen voldoende gezond zijn en of ze gevaar voor de openbare veiligheid opleveren. Indien daarvoor aanleiding bestaat zal voor de betreffende bomen de gebruikelijke kapvergunning-procedure worden gevolgd. Dat houdt in dat omwonenden tijdig op de gebruikelijke wijze geïnformeerd worden.

Nadere inlichtingen: Johan Ossendrijver tel. 035-6026059

Avondvierdaagse Soesterberg 2001

Het college van B&W heeft aan de Plaatselijke Regelingscommissie Soesterberg vergunning verleend voor het houden van de avondvierdaagse in Soesterberg, die zal plaatsvinden op 14 tot en met 17 mei 2001.

2001: Het Internationaal Jaar van Vrijwilligers Wereldwijd Lokaal Betrokken: 2001 Internationaal jaar van Vrijwilligers

Nomineer de vrijwilliger van de maand!

Het jaar 2001 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van Vrijwilligers. Het gehele jaar wordt wereldwijd aandacht besteed aan vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

Ook de gemeente Soest besteedt aandacht aan de vele vrijwilligers en het werk dat zij doen. Elke maand wordt daarom "de vrijwilliger van de maand" gekozen. Maandelijks is er een sector of doelgroep, waarvoor door u een nominatie kan worden ingediend:

januari Onderlinge buurthulp
februari Sport en recreatie
maart Onderwijs
april Jeugd en jongeren
mei Kunst
juni Sociaal-cultureel werk/buurtwerk/wijkwerk
juli Cultureel
augustus Ouderen
september Volksgezondheid en zorg
oktober

Natuur en milieu
november Maatschappelijk belang
december

Religie

De vrijwilliger van de maand wordt bepaald door loting uit genomineerden door notaris mr. J. Jager van "Jager, Bokdam en de Visser".

Nomineren

Iedereen in Soest en Soesterberg kan de nominatie, met een korte toelichting, inzenden aan:

Gemeente Soest
Vrijwilliger van de maand
Antwoordnummer 120
3760 VB Soest.
E-mailen kan ook, het adres is: gertp@soest.nl.

De nominatie moet voor de 1e van elke volgende maand worden ingediend. Voor het thema van april ' jeugd en jongeren' is dat dus 1 mei 2001.

Voor het uitbrengen van een nominatie kunt u ook gebruik maken van het te downloaden formulier (in Word-formaat):

Downloaden formulier

Verhuizing zorgloket

Vanaf 1 april 2001 is het zorgloket in de gemeente Soest gehuisvest in de hal van het gemeentehuis. Tot op heden is het loket gevestigd aan het Dalplein in het kantoor van de SWOS. Burgers kunnen bij het zorgloket terecht voor hulpvragen op het gebied van thuiszorg, verpleging, opname in verpleeg- en verzorgingshuis, woningaanpassing, rolstoelen, personenalarmering, maaltijdvoorziening, vervoersvoorzieningen voor gehandicapten enz.

De gemeente Soest wil in het kader van het project één-loket de dienstverlening aan de Soester burgers verbeteren. Met de verhuizing van het loket naar het gemeentehuis kan de bezetting van het loket tijdens de openingsuren (13.00 - 16.00 uur) worden gegarandeerd. Uitbreiding van de openingsuren is in de toekomst bovendien mogelijk. In alle overige Eemland-gemeenten is overigens het loket al in de gemeentehuizen gevestigd.

Nieuw adres per 1 april:

Gemeentehuis Soest
Raadhuisplein 1
Postbus 2000
3760 CA Soest
Tel. 035-6093155

Huis op pilaar

Stefanie Rhode (1964)

In de entree van het Gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Soest is tot en met 1 mei a.s. bronzen kleiplastiek te zien van Stephanie Rhode.
Zij is afgestudeerd aan de kunstacademie A.K.I. te Enschede en sindsdien werkt zij regelmatig in de steengroeves, waar vooral de grotere beelden tot stand komen. Het betreft dan sculpturen van 2 tot 5 mtr., gecombineerd met bronzen objecten of ornamenten voorzien van bladgoud.
Terwijl beesten en bedden op een boot de confrontatie met de golven aangaan staat een klein huis waar rook boven de schoorsteen komt boven op een pilaar. Andere voorwerpen zoals een wolk of een hart zijn op de stenen zuilen te vinden. Allemaal duidelijke symbolen, sommige met een hang naar het triviale.
in het werk van Stephanie Rhode zijn twee duidelijke herkenbare objecten vaak aanwezig: de pilaar en de boot. De pilaar geeft de begrenzing aan van de verschillende periodes in de levensloop van elk mens. Het kleine object in brons of bladgoud, dat gedragen wordt door de pilaar krijgt zijn gewicht door zijn nietigheid. Het zegt iets over de periode die afgesloten is. In de symbolische betekenis van het hart, het bed, het huis, de zon en de wolk is het de ervaring die de werkelijkheid een vorm geeft, een vorm die herkenbaar is. De kijker wordt vrij gelaten in zijn interpretatie. Op de boten plaatst Stephanie Rhode objecten en soms niet te definiëren beesten. De boten zijn tijdloos en altijd onderweg ...

Zomerschoon 2001

Kent u uw buren nog niet?

Wilt u zich inzetten voor een leefbare buurt?

Doe dan mee aan Zomerschoon op 18 en 19 mei aanstaande

Wat is dat Zomerschoon ?

Op 18 mei doen de meeste (lagere) schoolkinderen mee aan Zomerschoon. Samen met hun klasgenoten, onderwijzers maken zij hun schoolplein en de omgeving van de school schoon. Heel en veilig. Waarom? Omdat de omgeving van de school leefbaar moet zijn en blijven. Er zijn ook scholen die een deel van het schoolseizoen bijna dagelijks in projectvorm of maandelijks door afvalopruimacties aandacht besteden aan een leefbare woonomgeving. Dit jaar valt er door de scholen die meedoen aan Zomerschoon geldprijzen te verdienen als zij de mooiste fotos maken (tentoonstelling) van het Zomerschoongebeuren. Een jury beoordeelt dit.

Op 19 mei bent u aan de beurt. Samen met uw buren één keer in het jaar ervoor zorgen dat uw directe woonomgeving weer schoon heel en veilig wordt. Het is juist belangrijk dat bewoners uit de wijk zelf een actie doen. U kent immers als geen ander uw eigen buurt, u weet hoe de buurt wordt gebruikt en u kent plekken die wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken Meedoen aan Zomerschoon is nog leuker als je het samen doet, met de buren, of de hele straat. Vooral als je na afloop iets gezelligs doet, een barbecue of vult u zelf maar in. Zo kan Zomerschoon uitgroeien tot het jaarlijks hoogtepunt van de buurt.

Er gaat op 19 mei een jury langs alle groepen. Want ook op 19 mei vallen er geldprijzen te verdienen voor de buurt/ straat die zich van zijn beste Zomerschoonkant laat zien.

Om elkaar beter te leren kennen start de Zomerschoondag op 19 mei met een gezamenlijk ontbijt op het gemeentehuis.

De gemeente zorgt op 18 en 19 mei voor het nodige materiaal (vuilniszakken, bezems, prikkers, handschoenen etc.).

Heeft u nog vragen. U kunt dan bellen met Carrien Eenhoorn, wijkcoördinator, telefoonnummer 6093483.

Opgeven voor Zomerschoon kan op twee manieren. Via de aanmeldpagina op de website www.zomerschoon.nl. of via het te downloaden formulier (in word-formaat).

Taxatieverslag van uw woning nu ook op internet

Uw onroerend goed is getaxeerd. Dat taxeren is nodig, want de waarde wordt namelijk gebruikt voor de heffing van de
onroerende-zaakbelastingen door de gemeente, voor de rijksbelastingen en de heffing van het waterschap. Uiterlijk 1 maart ligt de waardebeschikking in uw brievenbus. Deze zal gelden voor de jaren 2001 tot en met 2004.

Allereerst kunt u op de bijsluiter de tekst van de waardebeschikking inzien. Hierin staat belangrijke informatie over het gebruik van de waarde van uw pand bij de verschillende belastingen.

U kunt het taxatieverslag van uw woning inzien op de internetsite van de gemeente www.soest.nl. Naast kenmerken van uw woning vindt u relevante gegevens van maximaal drie vergelijkbare panden. Op verzoek kan het taxatieverslag ook toegezonden worden. Bent u het niet eens met de vastgestelde waarde? Dien dan binnen zes weken een bezwaarschrift in. Dit bezwaarschrift kunt u ook via internet indienen.

Laatst bijgewerkt: 23.04.01 10:08