Politie Amsterdam-Amstelland

Nieuwe vacatures bij ons korps
De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar nieuwe collega's voor het Regionaal Service Centrum, die mensen telefonisch te woord staan die om wat voor reden dan ook de politie bellen. Lees meer over deze functie.



Overval doe-het-zelfzaak
24-4-2001. Twee gemaskerde mannen hebben gisteravond kort na negen uur geld buitgemaakt bij een overval op een doe-het-zelfzaak aan de Van Slingelandtstraat. Een medewerker werd gekneveld, een tweede kreeg een klap te verwerken. De daders maakten zich na de overval lopend uit de voeten en gingen de Staatsliedenbuurt in. De recherche is op zoek naar getuigen.

De twee gemaskerde daders hadden zich ingesloten en kwamen tevoorschijn toen het personeel bezig was de zaak te sluiten. Ze waren gewapend met een vuurwapen en een mes en bedreigden een personeelslid. Het slachtoffer werd vastgebonden. Toen de daders zich met geld uit de voeten maakten, stuitten ze in de zaak op een tweede personeelslid. Deze man kreeg een klap met het vuurwapen. Kort daarop zagen de overvallers kans te ontkomen via de personeelsuitgang. De recherche is met een onderzoek begonnen en is op zoek naar getuigen. Bureau Houtmankade is telefonisch bereikbaar op nummer (020) 559 28 19.



Granaat in huis
24-4-2001. Een 30-jarige bewoner van Amsterdam-Oost blijkt een vrij gevaarlijke mortiergranaat in huis te hebben gehad. Naar verluidt bracht de man het projectiel mee uit Frankrijk. Gisteren deponeerde hij het op de balie van één van de politiewijkteams. De wachtcommandant vertrouwde het zwaar verroeste circa 50 centimeter lange projectiel niet en liet een politiebomexpert komen. Deze concludeerde dat het een mortiergranaat was die veel werd gebruikt tijdens de eerste wereldoorlog en waarschuwde op zijn beurt het Explosieven Opruimings Commando. Deze bracht de granaat over naar een locatie bij de Gaasperplas en liet hem vervolgens ontploffen. Uit veiligheidsoverwegingen werd de granaat voor de explosie in een gat met een diepte van zon 1,5 meter gedeponeerd. Als gevolg van de ontploffing ontstond er een kratertje van twee bij twee meter.

Rijden met n slok op
24-4-2001. Een 23-jarige automobilist die vannacht bij de Ruysdaelkade aan de kant werd gezet nadat hij in verboden richting reed, bleek te hebben gedronken. Tijdens een ademanalyse aan een politiebureau zette hij een alcoholscore van ruim 1.7 promille neer. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Op de Koninginneweg werd even later bij een 50-jarige automobilist dezelfde procedure toegepast. Hij kwam ook uit op een alcoholscore van 1.7 promille.



Agressieve zwartrijder
24-4-2001. Tijdens een kaartcontrole van GVB-personeel met ondersteuning van het politiemetroteam is gisterochtend een 36-jarige man aangehouden. Hij had geen kaartje en gaf een valse naam op. Tijdens zijn arrestatie stak hij met een mes een medewerker van het GVB in zijn hand. Het slachtoffer is in een ziekenhuis behandeld. De verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast. Brand gesticht
24-4-2001. Gisteravond is in de K-buurt (Zuidoost) een 32-jarige man gearresteerd in verband met brandstichting. De verdachte had kennelijk onenigheid van zijn (ex-)vriendin en overgoot de voordeur van haar flat met benzine en stak de zaak in brand. Het vuur kon worden geblust en niemand raakte gewond. De deur liep zware averij op. De politie wist de inmiddels gevluchte verdachte even later in de buurt te arresteren. Hij zit nog vast.


Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.