Persbericht

AGFA-GEVAERT N.V. JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING

Mortsel, België, 24 april 2001 - Ter gelegenheid van de jaarlijkse algemene vergadering van Agfa-Gevaert N.V. becommentarieert Dr. Klaus Seeger, CEO en voorzitter van het Directiecomité, de ontwikkelingen in het eerste kwartaal van de Agfa-Gevaert Groep:

"Sinds het begin van het boekjaar hebben zich een aantal significante ontwikkelingen voorgedaan.
Als eerste heeft Agfa-Gevaert een brief ontvangen van Schroder Ventures, één van de belangrijkste private equity-ondernemingen ter wereld, die aangeboden heeft de business units Film, Finishing en Laboratory Equipment van Consumer Imaging te verwerven, evenals een optie om ook de business unit Consumer Digital Imaging te verwerven.

De onderhandelingen hierover met Schroder Ventures zijn lopende. Indien deze tot een akkoord leiden, omvatten ze de overname van alle betrokken werknemers en productiesites, inclusief de wereldwijde verkoopafdelingen. De afloop van de onderhandelingen is op dit ogenblik nog open. Beide partijen willen echter spoedig tot een conclusie komen.

Op het vlak van overnames wil ik meedelen dat onlangs Talk Technology werd overgenomen. Dit is een Noordamerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in spraakgestuurde oplossingen op het vlak van klinische werkstroom en rapportering in de gezondheidszorg. Deze overname zal opnieuw onze posities in Medical Imaging kunnen verbeteren.

We hebben ook een intentieverklaring getekend voor de overname van Seifert, een Duits-Amerikaanse onderneming actief in industriële en analytische röntgenapparatuur en systemen voor non-destructive testing. Deze overname zal onze leiderspositie in de markt nog verder verstevigen.

Wat de omzet-evolutie betreft, dient 2001 zich aan als een moeilijker jaar dan het voorgaande.
De prognoses inzake de algemene economische ontwikkeling getuigen immers van grote voorzichtigheid.
In de Verenigde Staten is er een sterke groeivertraging en er heerst grote onzekerheid of - en in welke mate - deze vertraging ook Europa en de rest van de wereld zal beïnvloeden.

Deze situatie heeft ook de omzet van Agfa over het eerste kwartaal beïnvloed. Voor de voortgezette activiteiten blijft onze omzet met ruim 5 procent of 72 miljoen Euro, achter op het eerste kwartaal van 2000. De daling treedt vooral op in Consumer Imaging, dat ons meest conjunctuurgevoelige business segment is.

In Graphic Systems ondergaat vooral de business unit Photographic Prepress Systems de weerslag van de conjunctuurvertraging in de Verenigde Staten. Verder gaat ook de technologische ontwikkeling naar Computer-to-Plate versneld door.
De omzet in Technical Imaging aan de andere kant stijgt met bijna 10 procent.

Hoopgevend is echter dat de omzet in de maand maart in al onze business segmenten een duidelijke verbetering te zien gaf tegenover de eerste twee maanden van dit jaar.
De definitieve geconsolideerde cijfers voor het eerste kwartaal zullen beschikbaar zijn op 17 mei. Toch is het reeds vandaag duidelijk dat de omzetdaling zal leiden tot een achteruitgang van de EBIT in de orde van grootte van ruim 40 %.

Wij ervaren tezamen met veel ondernemingen dat het vooral nu riskant is om vooruitzichten voor het hele jaar te geven.

We blijven echter vasthouden aan de doelstelling voor het hele jaar 2001 een tweecijferige groei van de nettowinst te realiseren. Agfa zal er verder naar blijven streven een belangrijke cashflow te genereren met haar traditionele activiteiten en haar posities in 'Nieuwe digitale oplossingen' opnieuw te versterken."

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming (Engels: imaging). Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, medische beeldvorming, non-destructive testing, micrografie en cinefilm, en consumentengerichte digitale beeldvorming en fotografie. Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België, heeft ongeveer 22.000 mensen in dienst in 40 landen en heeft 120 agenten over de gehele wereld. Samen hebben zij in 2000 een omzet van 5,260 miljard euro tot stand gebracht.
Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op : www.agfa.com

einde bericht

Contactpersoon :
Johan Jacobs
Agfa-Gevaert N.V.
Corporate Communications / Media Relations

tel. ++32 (0)3/444.80.15
fax ++32 (0)3/444.74.85
e-mail : johan.jacobs.jj@belgium.agfa.com


Agfa Media Relations Office * ++32 (0)3/444.80.15 * ++32 (0)3/444.74.85

* Septestraat 27, B-2640 Mortsel (Belgium) *
johan.jacobs.jj@belgium.agfa.com