Actueel

MKZ-Risico in Kootwijkerbroek nog steeds aanwezig
Bron: College van Beroep voor het Bedrijfsleven 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 24-04-2001

PERSBERICHT

MKZ-RISICO IN KOOTWIJKERBROEK NOG STEEDS AANWEZIG

De president van het College van Beroep heeft de uiteenzetting die het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (RVV) vandaag (zondag) heeft gegeven, overtuigend geoordeeld. Gezien de veterinaire risico's die door het Hoofd veterinaire dienst (Chief Veterinary Officer) vandaag zijn uiteengezet, zijn ook de niet geënte dieren in Kootwijkerbroek nog steeds als van mond- en klauwzeer verdachte dieren aan te merken.

De rechter had gisteren (zaterdag) het ministerie gevraagd binnen 24 uur met een degelijke veterinaire onderbouwing te komen. Op de zitting van gisteren bleef namelijk de vraag nog open of, nadat bijna 4 weken zijn verstreken sinds het besmet verklaarde bedrijf in Kootwijkerbroek is geruimd, nog wel sprake is van een veterinair risico.

Gezien de zondagochtend gegeven uiteenzetting, oordeelde de rechter dat het ministerie nog steeds voldoende grond heeft om niet geënte dieren in Kootwijkerbroek te ruimen als van MKZ verdacht.

De volledige tekst van de uitspraak van de president van het College van Beroep, is vrijdag 27 april aanstaande te raadplegen op www.rechtspraak.nl en verkrijgbaar bij de griffie van het College, telefoon 070 - 3813930.