Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Tienduizend vrijwilligers van het Rode Kruis feesten in Bobbejaanland net voor de start van de 14-daagse zelfkleververkoop

Zondag 22 april waren de vrijwilligers van het Rode Kruis massaal aanwezig in Bobbejaanland en deze ene keer niet om hulp te bieden, maar om te genieten van de jaarlijkse vrijwilligersdag. Te midden van de feestdrukte gaf Prinses Astrid, de nationale voorzitter van het Rode Kruis, die dag ook het startsschot van de 14-daagse zelfkleververkoop.

De duizenden rodekruisvrijwilligers en hun familieleden hadden tijd te kort om alle attracties te kunnen verwerken. Want bovenop de ontelbare attracties in het familiepark, was er gezorgd voor rodekruisgetinte activiteiten als een rampenspel, de première van de Rode Kruis Kustactie, kennismaking met andere culturen enz. Prinses Astrid bezocht samen met haar echtgenoot, Prins Lorenz, een aantal attracties en kocht de eerste zelfklevers van de komende 14-daagse van een rodekruisvrijwilliger.

Met de vrijwilligersdag wil het Rode Kruis zijn vrijwilligers bedanken voor hun belangeloze inzet het hele jaar door. Tegelijk is deze feestdag de opwarmer voor de belangrijkste jaarlijkse fondsenwervingsactie: de 14-daagse. Vanaf donderdag 26 april zullen de rodekruisvrijwilligers weer 14 dagen postvatten op de kruispunten om zelfklevers te verkopen aan de bevolking. De opbrengst gaat zoals steeds naar de plaatselijke rodekruiswerking. Want ook al werken de vrijwilligers gratis, hulp verlenen kost geld. De vrijwilligers moeten immers een opleiding krijgen en kunnen werken met modern en degelijk hulpmateriaal.

Voor een duwtje in de rug zorgen Lucky Luke en zijn kompanen die dit jaar op de zelfklevers staan en ook de zelfkleverwedstrijd. Want wie een volledige reeks zelfklevers koopt van 200 frank, heeft 2 kansen om één van de vele mooie prijzen te winnen: 2 Ford Fiesta's met drievoudige airbag én BTW inclusief geschonken door Ford Motor Company; 3 vliegtuigtickets voor 2 personen naar Dallas en 20 vliegtuigtickets voor 2 personen naar Europese bestemmingen dankzij Sabena; 125 minitrips Zeebrugge-Hull voor 2 personen met P&O North Sea Ferries; 130 familieweekends voor 4 personen in Park Molenheide; 100 hotelverblijven voor 2 personen in de Franse Alpen van Intercomfort Travel en 900 gezinskaarten voor het Sea Life Center in Blankenberge.

Op elke zelfklever vind je een in rood gedrukt uniek geluksnummer. Om deel te nemen heb je 2 geluksnummers en dus 2 zelfklevers nodig. Wil je onmiddellijk weten of je gewonnen hebt, bel dan vóór 24 mei naar het nummer 0900-001 05 met je 2 persoonlijke nummers bij de hand.

Lichtaart, 22 april 2001