Gemeente Grootegast



AANVRAGEN BOUWVERGUNNING / MELDINGEN BOUWVOORNEMEN (24-04-2001) De navolgende aanvragen voor een bouwvergunning/melding bouwvoornemen zijn ontvangen:
P. Jager te Doezum, voor het plaatsen van een berging op het perceel Terpstrastraat 1 te Doezum;
Bouwbedrijf U. Veenstra te Harkema, voor het bouwen van een vrijstaande woning met garage op het perceel De Oester 3 te Kornhorn; J. Hooghiem te Grootegast, voor het plaatsen van een berging op het perceel Lijsterbesstraat 57 te Grootegast;
K. van Strien te Opende, voor het bouwen van een bedrijfsloods op het perceel De Onderneming 11 te Grootegast;
K. van der Wal te Grootegast, voor het bouwen van een garage/berging op het perceel Langeweg 15 te Grootegast;
Wilpstra BV te Grootegast, voor het bouwen van een bedrijfsgebouw op het perceel Hoofdstraat 160 te Grootegast;
E. Wagenaar te Lutjegast, voor het plaatsen van een nieuwe kap op de woning op het perceel Eibersburen 8 te Lutjegast; Mts. Gorter te Oldekerk, voor het bouwen van een ligboxenstal op het perceel Zandumerweg 51 te Oldekerk.
AANVRAAG SLOOPVERGUNNING
K. van der Wal te Grootegast, voor het slopen van de schuur op het perceel Langeweg 15 te Grootegast.
Burgemeester en wethouders moeten over de aanvragen dan wel meldingen nog beslissingen nemen met betrekking tot o.a. de ontvankelijkheid, de te volgen procedure en uiteindelijk het wel of niet verlenen van de bouwvergunning, de sloopvergunning, dan wel het accepteren van de melding.
Informatie over de aanvragen/meldingen en het eventueel kenbaar maken van bedenkingen is te verkrijgen bij de sector Ruimte, bureau VROM, mw. M. Beute.
DE VOLGENDE BOUWVERGUNNINGEN EN BEVESTIGINGEN MELDING EX.ART.42, EERSTE LID, WONINGWET ZIJN VERLEEND:
BOUWVERGUNNINGEN
J.T. Poortinga te Grootegast, voor het plaatsen van een prieel op het perceel Kievit 17 te Grootegast; K. Kooistra te Harkema, voor het plaatsen van een berging op het perceel Reiger 9 te Grootegast; A.J. Elsinga te Grootegast, voor het plaatsen van een berging op het perceel Reiger 11 te Grootegast; M.V. Stuiver te Grootegast, voor het plaatsen van een berging op het perceel Reiger 13 te Grootegast; H. de Groot te Grootegast, voor het plaatsen van een garage op het perceel Reiger 15 te Grootegast; I. de Vries te Grootegast. voor het uitbreiden van de garage op het perceel Lijsterbesstraat 47 te Grootegast;
Chr. Gereformeerde kerk Kornhorn, voor het uitbreiden van de woning (pastorie) op het perceel Provincialeweg 35 te Kornhorn; A. Schilstra te Opende, voor het plaatsen van een tuinberging op het perceel Oude Dijk 3 te Opende; J.R. Gruis te Opende, voor het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Provincialeweg 134A te Opende; H.B. Versloot te Niekerk, voor het uitbreiden van de woning op het perceel Burg. Ritzemastraat 40 te Niekerk;
J.T.A. Mensink te Grootegast, voor het uitbreiden van de woning op het perceel Weegbree 31 te Grootegast;
R. Zwama te Grootegast, voor het bouwen van een garage/berging op het perceel Lutjegasterweg 50 te Grootegast.
SLOOPVERGUNNINGEN/SLOOPMELDINGEN
Door de gemeente zijn de volgende sloopvergunningen/meldingen verleend

W. Boerema te Oldekerk, voor het slopen van de woning op het perceel Kroonsfelderweg 14 te Oldekerk; P.D. Rozema te Oldekerk, voor het slopen van de woning/winkel op het perceel Bloemersmastraat 42 te Niekerk;
S. Piersma te Opende, voor het slopen van de boerderij met de daarbij behorende schuren op het perceel Kaleweg 18 te Opende. Informatie omtrent de afgegeven bouwvergunningen, de sloopvergunningen, respectievelijk van de bevestigde meldingen en het eventueel kenbaar maken van bezwaar is tevens te verkrijgen bij bovengenoemd bureau.

Afwijking bestemmingsplan
De burgemeester van de gemeente Grootegast maakt bekend dat burgemeester en
wethouders van plan zijn om in afwijking van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen medewerking/vergunning te verlenen aan:
- H. Posthumus, Provincialeweg 26, Sebaldeburen voor het veranderen van het bedrijfspand;

- H.J. Solle, Bovenweg 28, Grootegast voor de bouw van een berging;
- A. van Hielkema, Eekebuursterweg 44, Oldekerk voor het uitbreiden van de woning.
De plannen liggen met ingang van 26 april 2001 gedurende 4 weken voor iedereen in het gemeentehuis ter inzage. Iedereen kan binnen genoemde termijn schriftelijk zijn/haar bedenkingen tegen het verlenen van vrijstelling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 46, 9860 AA Grootegast. Voor nadere informatie en voor het inzien van de aanvraag kunt u contact opnemen met de voorlichter van de gemeente de heer Dirk Jan Westerhof tel. 695722.