Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 24-04-2001
1ePersberichtdinsdag24april2001


Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Maandagavond om 20.45 uur is een 26-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daar-voor had hij op de Firapeellaan bij zijn ex-vriendin de voordeur vernield. De man bracht hun kind terug, waarop zij onenigheid kregen. Toen de vrouw de voordeur sloot, trapte de man met geweld tegen de voordeur. Korte tijd later kwam de man terug en zag dat zijn ex-schoonmoeder met het kind op de Firapeellaan liep. Hij sprak haar aan en wilde het kind meenemen. Direct daarop sloeg hij de vrouw in het gelaat en nam het kind mee. De vrouw liep enkele kneuzingen op in haar gelaat. Omstreeks 20.45 uur trof de gewaarschuwde politie de 26-jarige Eindhovenaar aan voor de woning van zijn ex-vriendin. Na zijn aanhou-ding is verdachte ingesloten in het politiebureau. Het kind was toen weer bij zijn moeder.

Eindhoven: Alcohol
Maandagavond rond 23.10 uur is op de Boschdijk een 34-jarige automobilist uit Oirschot aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,10 pro mille. De man kreeg een rijverbod 4 uur opgelegd en een proces-verbaal. Op dinsdagmorgen om-streeks 1.15 uur trof een politiesurveillance de verdachte rijdend over Het Veld in Oirschot aan. De man die een rijverbod had is daarop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is hiervan afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Prostituee
Maandagavond rond 23.15 uur is op de Boschdijk een 33-jarige vrouw uit Eindhoven aan-gehouden. Zij liep daar te tippelen. De vrouw is voor verhoor overgebracht naar het politie-bureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen maandagavond 23.30 en dinsdagmorgen 6.00 uur is vanaf de Botenlaan een witte bestelauto, Ford Transit, kenteken 37-VS-RX, gestolen.

Helmond: Brand
Maandagavond rond 21.50 uur brandde een garagebox op de Penningstraat gedeeltelijk uit. Onbekend hoe de brand is ontstaan. De brandweer bluste de brand.

Valkenswaard: Diefstal uit woning
Maandagmorgen rond 9.55 uur klopte een onbekende man op de keukendeur van een woning op de Dommelseweg. Direct daarop liep hij de keuken in en sprak de 77-jarige bewoonster aan. Hij vroeg haar tien gulden te geven. De vrouw zei geen geld in huis te hebben. Hierop liep de man de woonkamer binnen en vroeg of hij gebruik kon maken van het toilet. Even later was de man verdwenen. De vrouw bemerkte toen dat haar handtas was gestolen. In de handtas zaten persoonsbescheiden, een pas en sleutels.

Someren: Brand
Maandagavond rond 18.20 uur brak er brand uit in een bedrijf op de Belleweg. Onbekend hoe de brand is ontstaan. De brandweer bluste de brand. Het pand liep brand, water en rookschade op.

Veldhoven: Roodlichtcontrole
Maandag tussen 20.45 en 22.30 uur is een roodlichtcontrole gehouden op de Heerbaan. 13 weggebruikers kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht.

Deurne: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmorgen omstreeks 1.20 uur raakte bij een aanrijding op de Padbrugseweg een 35-jarige automobilist uit Gennep gewond. Hij reed over de Nachtegaallaan. Gekomen op de kruising met de Langstraat raakte hij door onbekende oorzaak van de weg en belandde op de Padbrugseweg tegen een boom. De man klaagde over pijn aan knie en neus.

Son: Inbraak in winkel
Dinsdagmorgen rond 3.40 uur ging het alarm van een winkel op de Airbornestraat af. Bij controle bleek dat aan de achterzijde de sloten van de achterdeur waren geforceerd. Er wordt niets vermist.